Oldal kiválasztása

A negyeddöntő párosítása során még nem vívott ilyen szoros mérkőzést egymással a két csapat, mint amilyet szerdán Nyíregyházán, az immár harmadik összecsapásukon.

Pedig a meccset úgy kezdte a Kaposvár, ahogy abbahagyta legutóbb, Godó és Szedmák révén már az első szettben komoly előnyt tudtak kiharcolni a lányaink. Sorra jöttek a szép megoldások, már 14-21 is állt az eredményjelzőn, amikor a hazaiak kezdtek magukhoz térni. Sajnos mi nem tudtuk a maradék néhány pontot időben bevinni, 24-25-nél pedig a Nyíregyháza még fordított, így az első szettet – bár rendkívül szorosan, de – behúzta a FATUM, 27:25, 1-0.

A második felvonásra bennünk maradt az előző szett végjátéka, a Nyíregyháza pedig nem követte el azt a hibát, mint mi. Nem engedtek minket felzárkózni, nagy előnnyel magabiztosan húzták be a másodikat is, ezzel pedig már 2:0 állt az eredményjelzőn, 25:17, 2-0.

Itt azonban mindent vagy semmit alapon felszívták magukat a KNRC-s lányok, 2-3 pontos előnyt sikerült kiépíteni majd ezt végig megtartani, a végjátéknál Ubavic gondoskodott arról, hogy ezúttal ne tudjon rendesen felzárkózni a Nyíregyháza, 18:23-nál, pedig előbb Bodovics majd Szedmák blokkolt szépen, 19:25, szépített a Kaposvár, 2-1.

Ebből újra erőt lehetett meríteni a hazaiak nem tudták hirtelen mi történt, erről tanúskodott a 0:6-os kezdés is a negyedik játszmában. Aztán szépen lassan elkezdték gyűjteni ők is a pontokat és megint akkor vált élessé a helyzet, amelyben eddig mindig erős a Nyíregyháza, a végjátékban. 18:22-nél megint megállj parancsoltak, ász nyitásokkal és szép támadásokkal felhozták magukat egészen 21:22-ig, itt viszont a két legponterősebb játékosunk Szedmák és Ubavic segített minket szettlabdához, amit kétszer ugyan megint kivédekezett a hazai csapat, de végül egy rontott nyitásnak hála sikerült kiegyenlítenünk, 23:25, 2-2.

Jöhetett újra a 15 pontig tartó ötödik szett, mint a Magyar Kupa bronzmérkőzésén. A rövidített játszmát mi kezdtük jobban, ám a FATUM mintha tudta volna, hogy ha ezt elveszítik, akkor szombaton Kaposváron már nagyon nehéz volna továbbjutni a legjobb négybe, így a végsőkig harcoltak minden labdáért. Ez parázs labdameneteket hozott, ráadásul a szerencse is átpártolt a hazaiakhoz, így előbb egyenlíteni, majd elhúzni is képesek voltak, sajnos nem tudtunk már rendesen felzárkózni, 15:10-el övéké lett az utolsó szett, így végül 3:2-re nyerték a mérkőzést.

A mérleg nyelve így újra a Nyíregyháza felé billen, viszont szombaton újra Kaposváron csap össze a két csapat, ahol azért nem sok babér termett a vendégeknek legutóbb. Kaposvári részről látni az előrelépést, 2:0-ról felállni idegenben mindenképp megsüvegelendő, ha sikerülne itthon nagyszámú közönség előtt megmutatni mi minden van a csapatban, lehet az a lendület egészen az ötödik mérkőzésig tartana, ráadásul úgy, hogy már tudjuk, Nyíregyházán is lehet szetteket nyerni.

FATUM-Nyíregyháza – KNRC 3:2
Continental Aréna, Nyíregyháza, 272 néző. Vezette: Jámbor, Szabó P.
FATUM-Nyíregyháza: Leban (16), Lászlop (8), Jurdza (26), Belova (8), Cepni (14), Cicic (4). Csere: Tóth (liberó). Vezetőedző: Tomás Varga
KNRC: Szedmák (21), Bodovics (5), Ubavic (21), Godó (14), Gyimes (8), Maggioni (6). Csere: Radnai Lili (liberó), Hegyi (-), Renko Ilic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe

Folytatás tehát szombaton 18 órától Kaposváron, melyen MINDEN KAPOSVÁRI SZURKOLÓRA nagy szükség lesz!

forrás: 74nullanulla
fotó: Kohut Árpád

Statisztika