Oldal kiválasztása

A női Extraliga második fordulójában ezúttal a bajnoki címvédő Vasas Óbuda látta vendégül a Kaposvári Női Röplabda Club egyletét. Ezúttal is elmaradt a bravúr a kaposvári részről, ráadásul Stamatia Kyparissi is megsérült a második etapban.

A keddi, Vasas SC elleni összecsapás után nem volt sok pihenője a KNRC-nek, de magabiztosan léptek pályára a Vasas Óbuda otthonában. Egyáltalán nem illetődtek meg az ellenféltől, ugyanolyan jó hangulatban játszottak, mint a Békéscsaba ellen. Hosszú labdamenetekkel indult a találkozó, nagyon erős volt a hazaiak blokkja, a másik oldalon pedig sok labdát mentettek meg. Eleinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, köszönhető ez annak is, hogy a Vasas sokszor rontott nyitást. Azonban 13–11 után több hiba csúszott a somogyiak játékába, ekkor időt is kért Vincent Lacombe, ez azonban nem törte meg a hazaiak lendületét, fejben összeszedettebbnek tűntek. A végére így a kiélezett kezdés után nem várt, tizenegy pontos különbséggel húzta be a Vasas az első játszmát.

A folytatásban a legtöbb helyzetből az óbudaiak jöttek ki szerencsésebben, de a kaposváriaknak egy nagyobb hátrányt sikerült ledolgozniuk. Ezután egyenlítettek és a vezetést is átvették, majd ismét adok-kapok játszma alakult ki, vissza tudta szerezni az agresszivitását a KNRC. 17–17-es állásnál Stamatia Kyparissi okozott ijedt pillanatokat, miután erősen a bal térdét fájlalta, az ő helyére Godó Panni érkezett. Látszódott a vendégek játékán, hogy nincsenek száz százalékosan a pályán és még aggódnak sérült társukért. Ennek ellenére szívvel, lélekkel küzdöttek tovább és ezúttal négy ponttal maradtak le ellenfelüktől.

A harmadik játszmát erősen kezdték a hazaiak, már az elején elhúztak öt ponttal. Csökkent a KNRC magabiztossága is, így ezt a Vasas kihasználta és további nyolc egységre növelte az előnyét. A somogyiak három pontra feljöttek, ekkor időt is kért a hazaiak mestere, de a vendégek tovább meneteltek. Elképesztő küzdést mutattak be, először egyenlítettek, majd a vezetést is átvették. Ekkor a Vasasosok vesztették el kicsit az önuralmukat, de hamar rendezték a soraikat, a kaposváriak többet hibáztak ekkorra, így a bravúr elmaradt és a KNRC részéről szettgyőzelem nélkül zárult a találkozó.

Vasas Óbuda–KNRC 3–0 (14, 21, 18)
Budapest, Vasas Folyondár Sportközpont, 167 néző. Vezette: Mezőffy, Adler.
Vasas Óbuda: Fricova (7), Papp (5), Bannister (17), Boyko (9), Abdulazimova (13), Fábián (2). Csere: Juhár (liberó), Kump (1), Török (6), Skrypak (-), Jámbor (-). Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos.
KNRC: Renko-Ilic (1), Kyparissi (5), Bodovics (4), Ubavic (13), Szedmák (11), Gyimes (6). Csere: Radnai Lili, Hegyi (liberók), Godó (-), Narancic (2), Radnai Luca (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Giannis Athanasopoulos: – Mindenekelőtt szeretnék mielőbbi jobbulást kívánni Stamatiának, remélem, nem olyan súlyos a sérülés, mint amilyennek látszott. Csapatom a mai mérkőzésen hullámzóan és feszülten játszott, sokat cseréltünk, mert mindenkinek kellenek a játékpercek. Örülök, hogy túl tudtunk lendülni a nehézségeken és három pontot szereztünk. Örülök az eredménynek, de sok mindenen kell még dolgoznunk, igaz, edzeni a sok utazás és mérkőzés miatt nincs túl sok időnk. Ennek ellenére napról napra próbálunk jobbak lenni.
Vincent Lacombe: – Túl nagy volt a különbség a két csapat között a köztes játékban. Stamatia Kyparissi sérülése után a csapat megpróbált harcolni, és új dolgokat megmutatni. Sok munka áll előttünk.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Vasas Attila

Statisztika

Vasas Óbuda–KNRC
2022. október 29.