Oldal kiválasztása
A magyar röplabdabarátokat egyre jobban foglalkoztatja a kérdés, hogy a bajnokság kényszerű befejezése és az eredményhirdetés elmaradása után melyik nemzetközi kupa-sorozatban indulhatnak élcsapataink. A hölgyeknél már korábban jelezte újabb szereplési szándékát az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese. A klubvezetéstől származó információk szerint a lányok nagy valószínűséggel ismét a Challenge Kupában szeretnék magukat megméretni az ősszel.
Sasa Nedeljkovic tanítványai 18 forduló után négy ponttal vezették az alapszakaszt, így ha eredményt hirdetett volna a szövetség, ez a helyezés bizony bajnoki címet és vélhetően Bajnokok Ligája-selejtezős indulást ért volna. A pontvadászat azonban a koronavírus-járvány miatt idő előtt befejeződött, és nem alakult ki a végső sorrend az Extraligában. Néhány héttel ezelőtt az MRSZ elnöksége arról is határozott, hogy a nemzetközi indulásokkal kapcsolatban az idei és a tavalyi bajnoki, illetve Magyar Kupa-helyezéseket összesíti, és ez alapján határoz meg egy erősorrendet. Az elmúlt évek remek szereplésének köszönhetően Magyarország a hölgyeknél egy Bajnokok Ligája, két CEV Kupa és két Challenge Kupa induló csapatot adhat, vagyis a tabella első öt helyezettje kiléphet a nemzetközi porondra.
A kaposváriak már korábban meghozták döntésüket és nem is szeretnének változtatni az álláspontjukon, vagyis mindenképpen elindulnak valamelyik kupában, mert ez a csapat, a támogatói kör és a szurkolók számára is kiemelten fontos, egyben emeli a klub elismertségét, értékét is.
Figyelembe véve az együttes szakmai fejlődését és az egyesület szervezeti felépítését, valamint jelenlegi anyagi lehetőségeit, a józan ész azt diktálja, hogy a Diamant a 2020/2021-es évadban is a Challenge Kupában szerepeljen – hangsúlyozza a klub vezetése. A kaposváriak tavaly ősszel kerültek fel az európai röplabdás térképre, és máig szívesen gondolna vissza a török Türk Hava Yollari elleni párharcra. A szövetség információink szerint a napokban dönt majd a nemzetközi indulásokról.
A Diamant-lányok abban bíznak, hogy előbb-utóbb a Bajnokok Ligája-indulás sem lesz elérhetetlen álom számukra. A Kaposvár Aréna ideális helyszíne lenne a sportág csúcs-meccseinek, és az egyesület vezetői ezután is mindent megtesznek majd azért, hogy megvalósuljanak a legmerészebb elképzelések is az előttünk álló években.