Oldal kiválasztása

A Szent Benedek RA látta vendégül a Kaposvári Női Röplabda Club együttesét a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Bár a mérkőzést a hazai csapat nyerte, de az aranyszett 15–13 arányú kaposvári győzelmet hozott, így a somogyiak lehetnek ott a legjobb négy között.

A Kaposvári NRC kezdőcsapatában Bodovics Hanna helyett Radnai Luca kapott helyett, aki az idei szezonban először lépett pályára kezdőként. Nagyon magabiztosan kezdtek a kaposváriak, hiszen a meccs elején rögtön zsinórban négy pontot is szereztek. A fürediek játéka ezzel szemben még kicsit összeszedetlen volt. Jó hangulat uralkodott a vendégoldalon, amikor kellett agresszívak voltak, egy pillanatra se inogtak meg a lányok. Végig lépéselőnyben volt a KNRC, ennek ellenére többször is felzárkózott a Szent Benedek, de csupán csak 22–22-nél tudott először egyenlíteni. Majd ezután meg sem álltak a szettgyőzelemig.

A második etap hasonlított, az első párharc második játszmájához. Ezúttal már Bodovics is pályára lépett, de immáron a balatoniak kezdtek magabiztosabban és a kaposváriak játszottak több hibával, így ugyanúgy egy hullámvölgybe kerültek, mint az előző összecsapáson. Már kilenc egységgel is vezetett a Balatonfüred, amikor a vendégek megemberelték magukat és sorozatban öt pontot termeltek. Ám tovább menetelt a hazai egylet, s bár két szettlabdát hárított a Kaposvár, de az újabb füredi győzelemmel egyre inkább látszott, hogy aranyjátszmával dőlhet el a továbbjutás sorsa.

Így a harmadik felvonásban kevesebb hibát produkáltak a kaposvári lányok és jobban tartani is tudták magukat az ellenfelükhöz, de a mérkőzést a Szent Benedek nyerte 3–0-ra, így következett az idegek csatája.

Az aranyjátszma rögtön egy hosszú labdamenettel kezdődött, amelynek végén még a fürediek örülhettek. Egy darabig még élvezhették a kisebb előnyüket, de a vendégek aztán agresszívabban kezdtek el játszani, vérszemet kaptak. Előbb egyenlítettek, s elkezdődött az adok-kapok játszma. A térfélcsere után még magabiztosabbak lettek a kaposváriak, akkor találtak magukra, amikor a legjobban kellett. Ők jutottak először a mindent eldöntő szettlabdához, kettőt hárítottak még a hazaiak, de a Fürediek utolsó lehetőségénél kicsit hosszúra sikeredett a nyitás, így a KNRC jutott tovább a legjobb négy közé.

Szent Benedek RA–KNRC 3–0 (22, 19, 18); aranyszettben 13–15
Szent Benedek Gimnázium, Balatonfüred. Vezette: Mezőffy Zs., Halász.
Szent Benedek RA: Vacsi (6), Herbin-Baker (10), Koleva (13), Nacsa-Pekárik (11), Bashnakova (15), Lekic (-). Csere: Fáth, Balogh (liberók), Szerényi (-), Stijepic (-), Jankovic (15). Vezetőedző: Dejan Desnica.
KNRC: Godó (4), Gyimes (9), Renko-Ilic (2), Szedmák (18), Radnai Luca (3), Ubavic (13). Csere: Radnai Lili, Rády (liberók), Narancic (-), Hegyi (2), Budai (2). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Dejan Desnica: – Gratulálok a Kaposvárnak a továbbjutáshoz. Az első meccshez képest sokkal jobban játszottunk és megmutattuk, hogy jobb csapat vagyunk annál, mint amit ott mutattunk. Az aranyszettben elég volt néhány kisebb megingás, amit az ellenfél kihasznált és az elődöntőbe jutott. A továbbjutást sokkal inkább az első meccs döntötte el.

Vincent Lacombe: – Nehéz volt megtartani a fókuszt és összepontosítani a folytatásra három bonyolult szett után. Nem a legjobbunkat nyújtottuk az aranyjátszmában, de agresszívak voltunk, a csapatösszhang is nagyon jó volt a pályán, és levontuk a megfelelő következtetéseket az előző heti mérkőzésből.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Szente Benjámin

Statisztika