Oldal kiválasztása

Igazolta a papírformát a török Aydin BBSK: hazai pályán 3–0-ra legyőzte az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttesét a női röplabda Challenge-kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA A Aydin BBSK otthonában lépett pályára az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttesére a női röplabda Challenge-kupa nyolcaddöntőjének odavágóján. A török bajnokság az egyik legerősebb a világon, így még akkor is a hazaiak számítottak az esélyeseknek, hogy hazájuk pontvadászatában „csak” a kilencedik helyen álltak.
Ennek megfelelően hamar előnybe került a házigazda, s bár a kaposvári lányok remekül tartották magukat és a hajrához közeledve három pontra feljöttek, az Aydin nyerte az első szettet. A folytatásban is méltó ellenfele volt a Diamant a török sztárcsapatnak, de egyre nőtt a különbség a két együttes között, s végül magabiztosan hozta a vendéglátó a második felvonást is.
A harmadik játszmára alaposan összekapták magukat Maticsék és elhúztak ellenfelüktől és nagyon érett a meglepetés, azaz a kaposvári szettrablás. Sajnos azonban Alper Hamurcu tanítványai ritmust tudtak váltani és kiélezett végjáték után bezyebelték újabb részsikerüket, s ezzel megnyerték az összecsapást is.

Aydin BBSK–1. MCM-Diamant Kaposvár 3–0 (19, 14, 23)
Aydin, Mimar Sinan Sport Hall, 800 néző. V.: Onopas (görög), Selin (azeri).
Aydin BBSK: Kilic (2), Önal (10), Eroglu (8), Nicoletti (14), Szakmáry (21), Arici (8). Csere: Yilmaz, Akarcesme (liberók), Dagdelenler (-), Düzceler (-). Vezetőedző: Alper Hamurcu. Másodedzők: Canberk Tekmen, Emirhan Ozkan.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Bashnakova (12), Budai V. (1), Szedmák R. (3), Matics (7), Lemmens (8), Grbac (3). Csere: Szpin (libero), Hegyi B. Vezetőedző: Vincent Lacombe. Edző: Mathieu Bord.

A párharc állása: 1–0 a Aydin BBSK-nak, a visszavágót jövő kedden 18 órától rendezik a Kaposvár Arénában.