Oldal kiválasztása

A Vasas Óbuda együttesét látja vendégül kedden 18 órakor az 1. MCM-Diamant Kaposvár a női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, a visszavágót február kilencedikén rendezik. 

Az angyalföldiek legutóbb múlt szombaton léptek pályára és nagy meglepetésre „csak” 3–2-re tudtak diadalmaskodni az UTE otthonában. A lilák remekül kezdték a mérkőzést, hiszen behúzták az első két szettet, a harmadikat simán hozták Jakub Gluszak vezetőedző tanítványai, ám a negyedikben megcsapta őket a vereség szele, hiszen meccslabdája volt az újpestieknek. A Vasas azonban fordított, így ledolgozta a hátrányát, a tizenöt pontig tartó ötödik etapot pedig, ha minimális különbséggel is, de megnyerte. Így azonban pontot vesztettek és ez jól jöhet a bajnokság végén a Diamantnak.

A kaposi lányok december 13-án játszották utolsó tétmeccsüket a pontvadászatban, akkor az UTE vendégeskedett a Kaposvár Arénában. Az összecsapást Király-Tálas Zsuzsannáék nyerték 3–0-ra.

– A győzelem után kaptunk négy szabadnapot, utána pedig folytattuk a munkát – mondta Szpin Renáta, az 1. MCM-Diamant Kaposvár játékosa. – Egészen az ünnepekig folytattuk a felkészülést, majd karácsonykor jött három nap pihenő, szilveszterkor pedig kettő; közötte és utána is a kemény edzéseké volt a főszerep. Több mint egy hónapunk volt mérkőzés nélkül, így fizikálisan és taktikailag is volt időnk hangolódni az előttünk álló feladatokra. Most jön ugyanis a bajnokság és a Magyar Kupa érdemi része, a következő két, két és fél hónapban dől el majd minden.

A serlegért folytatott küzdelemben a Vasason át vezet az út a legjobb négy közé.

– Abban biztos vagyok, nagy csata lesz a pályán, hiszen ahogy mi is, úgy ők is tovább akarnak jutni – tette hozzá. – Rengeteget készültünk a találkozóra, meg fogjuk mutatni, mire vagyunk képesek, s mindent kiadunk magunkból.

Az angyalföldiek két légióssal erősítettek.

– Két meccset játszottak januárban, azokból azért nehéz messzemenő következtetéseket levonni – hangsúlyozta a védekezőspecialista.. – Nyilván így nagyobb lesz a variációs lehetőségük, hiszen szinte minden posztra van két-három röplabdázójuk, s a magyar-szabály miatt is fel kellett készülnünk több eshetőségre. Ennek ellenére, amit kellett, azt láttuk, azaz felkészülten várjuk a meccset, melyen a saját játékunkat akarjuk majd játszani, nem pedig az övékéhez alkalmazkodni. Mindenképpen győzelemmel szeretnénk nyitni a párharcot, de a továbbjutás csak a visszavágón fog majd eldőlni.

Nem számolgatnak, mindenkit meg akarnak verni

A honi pontvadászatban a legjobb négy közé kerülést tűzte ki célul a Diamant, ez minden bizonnyal össze is fog jönni…
…természetesen vannak titkos reményeim – vetette közbe. – Hiszen, amit az előző bajnokságban elkezdtünk, azt jó lenne most befejezni. Nem szeretnénk a legjobb négy között megállni, de az idén nagyon erős a mezőny, ám ahogy már említettem az elkövetkezendő időszak lesz a döntő, kis túlzással szinte mindegy, eddig ki, milyen eredményt ért el. Nem számolgatunk, hiszen ha fináléba akarunk jutni, akkor az összes ellenfelet el kell verni.

A Diamant a „téli szünetben” centert cserélt; a szerb Dubravka Djurics helyére az ukrán-azerbajdzsáni Olena Kharchenko érkezett.

– Kedves, aranyos lány és az első pillanattól kezdve megvolt az összhang közte és a többi játékos között, azonnal tudott azonosulni a céljainkkal, így zökkenőmentesen ment a beilleszkedése – fogalmazott Szpin Renáta. – Léna egy nagyon erős röplabdázó, aki szerintem kiemelkedő center lesz a magyar bajnokságban, órási nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, ezért biztosan sokat hozzá tud majd tenni a játékunkhoz.