Oldal kiválasztása
62 perc alatt, 3:0 arányban győzött a Jászberény az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem otthonában a női röplabda NB I. második fordulójának mérkőzésén. A somogyi lányok csak a harmadik szettben tudtak felnőni a feladathoz, így el kellett könyvelniük a vereséget. A 400 néző előtt megvívott találkozó után Deme Gábor együttese listavezetővé lépett elő.
Stefik Csaba halála miatt gyászszünettel kezdődött az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem első hazai bajnokija a Jászberény ellen, ezután pedig bekezdett a jobb erőkből álló vendég együttes. Pintér pontja után már 10:3 állt az eredményjelzőn, a második technikai szünetre pedig már 10 pont volt a két csapat közötti különbség. Zarka Péter egy újoncot is harcba küldött Héri Sára személyében, míg a szettet magabiztosan nyerték a jászságiak.
A második felvonás már jobban indult a hazaiaknak, szép lassan azonban átvette az irányítást a Jászberény. Horváth Alexandra nyitásai után 9-6-ra zárkózott a Diamant, ami után jött is Deme Gábor időkérése. Ezután rendezték soraikat a vendégek, a különbség pedig fokozatosan nőtt a két csapat között. Araujo pontjaival még sikerült szépíteni, 25:18 után azonban már 2:0-ra vezetett a Jászberény.
A harmadik szettben egy teljesen más mentalitású Diamantot láthattunk a pályán. A lányok csúsztak-másztak a pályán, így fej-fej mellett vonulhattak pihenőre a csapatok az első technikai szünetben. A folytatásban is mindössze egypontos előnyt tudott kiharcolni a Jászberény, hiszen kaposvári oldalon mindig jókor érkezett a válasz. Külön ki kell emelni Rák Rebeka szemfüles megoldásait. 16-19-nél viszont Zarka Péter is érezte, hogy időt kell kérni, Araujo bombáját követően feljöttek két pontra a kaposvári lányok. A hajrát aztán megint a Jászberény bírta jobban idegekkel, így végül 3:0-s győzelmet arattak a Városi Sportcsarnokban.
Zarka Péter csapata legközelebb vasárnap 16 órakor lép pályára hazai pályán a Gödöllő ellen, ahol akár az első bravúr is összejöhet a bajnokságban. Ehhez viszont a harmadik szettben nyújtott játékra lesz szükség
Zarka Péter: Mindenképpen gratulálok a Jászberénynek az idegenbeli győzelméhez, ez nagy fegyvertény! A játékosaimon azt éreztem az első két szettben, hogy nagyon izgulnak, bizonyítani akarnak és emiatt görcsössé vált a játékuk. Nem volt meg benne a temperamentum, laza indulás, amit várnék a csapattól. A nyitásfogadásunk görcsössé vált és kiismerhetővé váltunk támadásban és felőrölt bennünket idegileg ez a szélmalomharc. Véleményem szerint tudásunk negyven százalékát tudtuk ma bemutatni
Deme Gábor: Az első szettben nagyon agresszíven, rendkívül motiváltan és roppant magas színvonalon játszottunk. Nem engedtük kibontakozni az ellenfelet hazai pályán és két szetten keresztül nagyon jól dolgoztunk. A harmadik játszmában – ahogy az a lányoknál lenni szokott – volt egy hullámvölgy, ekkor próbálkoztam cserével és idővel segíteni rajtuk és ez sikerült is és a végét megint simábban megnyertük. Nagyon fontos volt, hogy előző este megszálltunk a Balaton partján és így pihenten érkeztünk ide, ezenkívül az is fontos volt, hogy együtt töltöttünk egy estét. Ez mindenképpen közrejátszott abban, hogy ez a meccs így alakult.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem–Jászberényi RK 0–3 (–11, –18, –20)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 400 néző. V.: Mezőffy, Horváth M.
1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Horváth A. 5, Sitkey 4, Bagyinka 2, Araujo 11, Szívós I. 6, Rák 7.Csere: Kanizsai (liberó), Csitári (liberó), Héri, Korniss. Vezetőedző: Zarka Péter.
Jászberényi RK: Takács B. 4, Pintér A. 11, Bleicher R. 6, Gardovics 10, Borsos 7, Slijepcsevics 11. Csere: Ivkovics (liberó), Fábián F. 1. Vezetőedző: Deme Gábor.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 3:8, 6:16, 11:21. II. játszma: 3:8, 9:16, 13:21. III. játszma: 7:8, 14:16, 17:21.
(forrás: kapos.hu, jbrk.hu)

[photogallery id=65]