Oldal kiválasztása
Egy mérkőzés híján – a Fatum Nyíregyháza–Vasas Óbuda összecsapást elhalasztották az angyalföldiek Bajnokok Ligája szereplése miatt – lezárult a női röplabda Extraliga első köre. Azt már a szezon előtt sejteni lehetett, hogy az 1. MCM-Diamant Kaposvár tényező lesz a bajnokságban, hiszen a klubvezetés – a szabadkai mesterrel, Sasa Nedeljkoviccal karöltve – kiváló játékosokat igazolt a nyáron. De arra, hogy a csapat, mindössze egy vereséggel, a második pozícióban áll hét forduló után a tabellán, valljuk be őszintén, csak kevesen számítottak. A lányok azonban hétről hétre, rangadóról, rangadóra bizonyítják, ott van a helyük a legjobbak között.
A Diamant szombaton 18 órától a Kántor Sándor vezette UTE otthonában lép majd fel. Tálasék az első játéknapon, hazai pályán, 3–1-re legyőzték a lilákat, így biztosan fűti a visszavágás vágya a fővárosiakat, akik ráadásul a Magyar Kupában nagy bravúrt vittek véghez, hiszen a negyeddöntő odavágóján legyőzték az ötszörös bajnok Békéscsaba együttesét.
Mindezek tükrében nagy küzdelemre lehet számítani szombaton este, de erről szól ez a szezon a legfelsőbb osztályban a nőknél. Egymást követik a nagy csaták, s egyik együttes sem mehet biztosra, hiszen bármelyik csapat képes meglepetést okozni hazai pályán és idegenben egyaránt. Ezért hiába a vendégek az összecsapás esélyesei, nagyon oda kell figyelniük, mert az UTE van olyan jó gárda, hogy az ellenfele legkisebb megingásait is könyörtelenül kihasználja.