Oldal kiválasztása

Nem sikerült szerda este legyűrni a Békéscsabát, így március 12-én vasárnap a bronzéremért játszhat a Magyar Kupában Kaposvár női röplabdacsapata.

Az első mérkőzésen 3:1-re tudott nyerni a Békéscsaba, így szinte tökéletes játékra volt szükség hazai pályán a kaposvári lányoktól a döntőért. Ahogy az várható volt, a feszültség érezhető volt már az első pillanattól kezdve, a hazai lányoknál felbukkanó apró hibákat pedig a nemzetközi porondon edzett rutinos békéscsabaiak rendre kíméletlenül ki is használtak. Próbálta tartani a lépést a Kaposvár, ám a vendégek pontot akartak tenni az ügy végére, 18:25-el el is vitték az első szettet.

Nem adta viszont innentől könnyen magát a Kaposvár, a parádés labdamenetekkel tarkított második menet végén pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a végjátékban két apró hiba döntött, 24:26 és már 0:2. Ezt követően komoly fiatalítás kezdődött mindkét csapatnál, amiből a hazaiak jöttek ki jobban, a szett közepén egy 10 pontos előnyt kovácsoltak, amit szinte a végéig tartani is tudtak, szépített így a Kaposvár, 1:2 állt az eredményjelzőn.

Benne volt a levegőben az egyenlítés, ehhez mérten kezdett be a hazai csapat, rendre sikerült is elhúzni 2-3 pontra, ám a Békéscsaba nem hagyta magát, és folyamatosan ledolgozták hátrányukat. Pont a legrosszabbkor, 21-20-nál torpant meg a Kaposvár, a pillanatnyi zavart pedig kíméletlenül használta ki ismét a vendégcsapat, zsinórban behúztak előlünk 5 pontot (21-25), így nem sikerült az egyenlítés, 1:3 arányban győzni tudott a Békéscsaba és a Vasassal küzdhet meg a Magyar Kupáért.

A bronzmérkőzésre március 12-én kerül majd sor Budapesten, a KNRC ellenfele pedig a Nyíregyháza lesz.

KNRC – Swietelsky-Békéscsaba 1:3 (-18, -24, 16, -21)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 309 néző. Vezette: Halász T., Szabó
KNRC: Bodovics (6), Ubavic (7), Godó (13), Gyimes (9), Maggioni (-), Szedmák (22). Csere: Radnai Lili (liberó), Hegyi (-), Budai (3), Radnai Luca (1), Renko-Ilic (2). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Swietelsky-Békéscsaba: Vasileva (14), Bodnár (6), Drpa (11), Aktas (13), Pintér (7), Bagyinka (1). Csere: Molcsányi, Kertész (liberók), Glemboczki (4), Tuska (-), Oliinyk (1), Mosher (2). Vezetőedző: Tóth Gábor

Vincent Lacombe: – Gratulálok a Békéscsabának. Ami az elsődleges céljuk volt, azt elérték, bejutottak a döntőbe. Nálunk a mérkőzés elején hiányzott valami, amire nem találtuk az ellenszert, de nem állunk meg, készülünk a hátralevő bajnokikra és a bronzmeccsre.

Tóth Gábor: – A tervek szerint alakultak a dolgok, de a második szettben az ellenfél edzője meghúzta az egyetlen dolgot, amit véleményem szerint meg tudott húzni, ehhez pedig mi jól asszisztáltunk. Ennyi kritikám van a csapat felé, mert tudtuk, hogy ez meg fog történni. Viszont szépen kijöttünk belőle, erősek maradtunk, és amikor már biztossá vált, hogy bejutottunk, onnantól próbáltam azoknak is lehetőséget adni, akik mostanában kevesebbet kaptak. Megnyertük a mérkőzést is, ami szintén fontos. Ott már nem játszottunk jól, de az is sokat ér, hogy ők is látták, mi kell ahhoz, hogy mindenki stabil lehetőséget kaphasson a későbbiekben.

forrás: 74nullanulla
fotó: Fajcsi Dominik

Statisztika