Oldal kiválasztása
A Jászberényi RK után a nyolc külföldi légióst a soraiban tudó, bajnoki döntőbe pályázó Fatum-Nyíregyháza együttesét is legyőzte 3:1 arányban az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata. Zarka Péter tanítványai hazai pályán veretlenek a legjobb hat csapatot tömörítő Extraligában.
A népes közönség előtt lejátszott mérkőzésen a nyitójátszma sokáig szoros volt, de rendre a házigazda kaposváriaknál volt az egy-két pontos előny. A szett második felében aztán ellépett öt ponttal nyírségi ellenfelétől az 1. MCM-Diamant, amit már egészen a végéig megőrzött. A brazil Debora Ribeiro Araujo, a szerb Nevena Iricanin és Horváth Alexandra alkotta tengely feltartóztathatatlan volt, mindenki hozzátette a részét a sikerhez.
A folytatásban is hosszú, látványos labdameneteket láthatott a publikum. A második felvonásban végig a vendégek diktálták a tempót, s elsősorban a venezuelai Nelmaira Valdez jeleskedett. Érezhető volt, hogy aki a sorsdöntő harmadik játékrészt behúzza, az nyeri a meccset is. Ekkor ismét a nagyszerűen küzdő hazaiak vették át az irányítást. A Nyíregyháza többször is egyenlített, a hajrában pedig a vezetést is átvette. 20:22 állt az eredményjelzőn, amikor Nevena Iricanin került a nyitósarokba, a szurkolók pedig kisebb csodának lehettek a szemtanúi: a szerb játékos ugyanis csak akkor jött el onnan, amikor már vége volt a szettnek…
A negyedik játszmában a kaposváriak élvezték a játékot, a háló túloldalán pedig jobbára csak küszködtek, kínlódtak. Pontosak voltak a támadások, hatásosak a blokkok, és már kilenc egységgel is vezetett a Diamant. A 91. perces ütközet végére Fábián Fanny ász-nyitása tett pontot. A meccs végén a szurkolók a helyükről felállva ünnepelték a csodás estét varázsoló 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapatát.
A jövő szombaton, szintén 17 órakor a bajnoki címvédő és Magyar Kupa-győztes Linamar-Békéscsabai RSE lép fel a somogyi megyeszékhelyen.

Női röplabda Extraliga, 6. forduló

1.MCM-DIAMANT KAPOSVÁRI EGYETEM – FATUM NYÍREGYHÁZA 3:1 (20, -16, 22, 17)
Kaposvár, 450 néző. Vezette: Adler, Bátkai-Katona.
Kaposvár: IRICSANYIN 16, Sitkey 1, HORVÁTH A. 15, ARAUJO 15, LEIDGEB 11, Fábián 3. Csere: Csitári (liberó), Harmath 5. Vezetőedző: Zarka Péter.
Nyíregyháza: G. Francesco 2, Matics 12, Kalotai 6, VILLÁM 12, VALDEZ 17, Rutarova. Csere: Tóth F. (liberó), Kalicsanyin 12, Kotormán, Varga 1. Vezetőedző: Horváth András.
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 16:14, 21:16. 2. játszma: 4:8, 7:16, 11:21. 3. játszma: 8:5, 16:15, 20:21. 4. játszma: 8:3, 16:10, 21:14.
Zarka Péter: Akárcsak a Jászberény ellen, most is a remek mezőnymunka hozta meg a sikert. Köszönjük egyre gyarapodó szurkolótáborunknak a bíztatást!
Horváth András: A harmadik szett végén kizökkentünk a saját játékunkból. Ez végzetes volt ezen a délutánon.