Oldal kiválasztása

A kaposvári sportbarátok nagy örömére a női röplabdacsapat olyan dolgokat vitt véghez az elmúlt években, amiket korábban még soha. Február 24-én pedig jöhet az újabb nagy, nemzetközi kihívás! 

 

A lányok történelmet írtak azzal, hogy tavaly tavasszal bejutottak a legjobb négy közé a bajnokságban (igaz, nem hirdettek végeredményt a járvány miatt), a most zajló szezonban pedig előbb az elődöntőig jutottak a Challenge Kupában, majd ugyancsak történetük során először, a címvédő Vasas elleni párharc végén, bejutottak a legjobb négy közé a Magyar Kupában. Máris itt az újabb nagy kihívás: az 1. MCM-Diamant együttese február 24-én, Marosvásárhelyen, március 3-án pedig a Kaposvár Arénában lép pályára a harmadik számú európai kupasorozat elődöntőjében a román Alba Blaj ellen.

Igazi csoda, amit a ellenfelünk véghez vitt az elmúlt tíz évben. Balázsfalva büszkeségét 2011-ben alapították, és az együttes az azóta eltelt csekély időben ötször nyert román bajnoki címet, két alkalommal Román Kupát, 2018-ban Bajnokok Ligája-döntőt(!) játszhatott, egy évvel később pedig a CEV-kupában is a fináléig jutott. Nem vitás, az Európa-szerte magasan jegyzett társaság idén a Challenge Kupában szeretne a lehető legtovább eljutni.

A román egyesületet tudatosan építették fel az elmúlt évtizedben, Balázsfalva városa és az Alba Megyei Tanács mellé felzárkóztak a térség legnagyobb cégei is, és a befektetés meghozta az áttörést, a nagy sikereket és ezzel együtt az ismertséget és az elismertséget is. A mintegy 20 ezer lakosú város női röplabdázói az elmúlt években a kontinens legnagyobb sztárjait láthatták vendégül, és jelenlegi csapatuk is igen erős. A keretben a román és szerb válogatottak mellett orosz és olasz játékos is található, és itt játszik a nyár óta a magyar válogatott egyik feladója, Bleicher Réka is. Az együttes vezetőedzője az 57 esztendős szerb mester, Darko Zakocs, aki 2014 óta dolgozik ebben a klubban, és páratlan eseménysort tudhat a magáénak. A románok ezen a hétvégén Kolozsváron, a Román Kupában szerepelnek, és biztosak lehetünk abban, hogy esélyesek a végső sikerre is. 2019-ben egyébként éppen a balázsfalvi alakulat nyerte meg a trófeát, tavaly viszont a járvány miatt nem rendezték meg a Román Kupát

Az Alba Blaj ellen pályára lépni tehát mindenképpen nagy dolog lesz a feltörekvő kaposvári hölgykoszorú számára, és ne feledjük: bármilyen eredmény is születik majd szerdán este, Marosvásárhelyen (itt játsszák majd le a mérkőzést), minden a kaposvári visszavágón dől majd el, március 3-án szerdán 16.30 órától az Arénában.