Oldal kiválasztása

A két bravúros idegenbeli győzelem után végre hazai környezetben is bemutatkozik az NB I-es kaposvári női röplabdacsapat az új évadban.

0 rop

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttesére nehéz feladat vár: a nyáron jelentősen megerősödött és a legjobb négybe vágyó Újpestet látja vendégül.

Vidám hangulatban vett részt a Diamant csapata a hétfői bemutatóedzésen a Toldi Lakótelepi tagiskolában: a lányok két bravúros, idegenbeli győzelemmel kezdték a bajnokságot. Oláh János tanítványai előbb 3-2-re verték az MTK-BSE gárdáját, majd 3-0-ra a miskolciakat. Az együttes két olyan klubot győzött le, amely előtte végzett a legutóbbi évadban.

„Küzdeni már jól tudunk, szó szerint megszakadunk a pályán – mondta az első két tétmérkőzés tapasztalatairól Oláh János vezetőedző. –  Az a célunk, hogy egy egészséges önbecsülésű, harcos csapat legyen a miénk. A játékunk is minden bizonnyal javul még: Miskolcon is akadozott a dolog, de így is nyertünk 3-0-ra. Az első hazai mérkőzés egy újabb nagy teher a lányoknak, de bízom benne, hogy ezt a feladatot is megoldjuk. Tavaly kétszer is elverte a Diamant a fővárosiakat, de ez már egy másik bajnokság.””
A Diamant négy játékossal erősödött a nyáron. A két feladó, Tobak Eszter és Ihász Dóra mellett visszatért a nyitásfogadó-ütő Rák Rebeka, a center poszton pedig a Kolozsvárról érkezett Stirt  Kriszta Tímeát láthatja majd a közönség. Nem csak az újak, a régiek is szeretnének előrelépni az idei kilencedik helyről.
Az első hazai mérkőzés pénteken 17 órakor kezdődik a kaposvári városi sportcsarnokban. A belépés ingyenes, ráadásul egy új akcióval is várja a csapat a közönséget: törzsszurkolói albumot adnak ki, és akik rendszeresen látogatják majd a meccseket, a szezon végére összegyűjthetik a Diamant-lányok fényképeit.