Oldal kiválasztása
Nem mindennapi előzmények és egy fordulatos, öt szettes csata végén 3:2 arányban győzött az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem női röplabdacsapata Jászberényben, így megszerezte az Extraliga-kvalifikáció első helyét, a 2019/2020-as évadot pedig összességében az ötödik helyen zárta. Sasa Nedeljkovic vezetőedző tanítványai beállították a 2008-as klubrekordot, ráadásként pedig kivívták a lehetőségét annak, hogy az ősszel bemutatkozzanak a nemzetközi porondon is!
A kaposvári lányok már hétfőn útra keltek, ugyanis kedden este a szezon legfontosabb mérkőzése várt rájuk: Jászberényben biztosíthatták be ötödik helyüket. Az előzetes számolgatások egyértelművé tették, hogy csak a győzelem a megnyugtató eredmény a szerdai Balatonfüred – MTK találkozó előtt egy nappal, így a csapat ennek megfelelően nagy kedvvel, motiváltan érkezett meg a kedd esti összecsapás helyszínére.
Amikor a két együttes felállt a kezdéshez a Bercsényi úti játékcsarnokban, egyszerre több helyen elkezdett beázni a terem. A játékvezetők és a csapatok türelmesen vártak, hátha változik a helyzet, de mivel nem történt javulás, bejelentették, hogy ezen az estén, ebben a teremben nem lehet pályára lépni, mert az igen balesetveszélyes lenne. A gyors egyeztetést követően a felek megegyeztek abban, hogy lejátsszák a mérkőzést a néhány utcányira lévő Nagyboldogasszony iskola termében. A költözés és az újbóli bemelegítés majdnem két órát vett igénybe, így végül nem sokkal kilenc előtt indulhatott útjára a labda.
A kaposváriak magabiztosan hozták az első játszmát ezen a rangadón, amely a két válogatott, Lékó Lilla és Pintér Andrea, valamint a vezetőedző Deme Gábor búcsúmeccse volt. A házigazda ezután egyenlített, a harmadik játékrész aztán újból a kaposváriakról szólt, akik mindössze 14 pontot engedélyeztek ellenfelüknek. A folytatásban ismét a Jászberény diktálta a tempót, így az ötödik, rövidített játékrészre maradt a döntés. Itt újra azt történt, amit Miklaiék akartak: már az elején kézbe vették az irányítást, és egy pillanatig sem forgott veszélyben a sikerük. Az utolsó két pontot Nevena Iricanin ütötte be, ezt követően pedig elkezdődhetett az önfeledt örömtánc a parketten.
A kaposvári röplabdás lányok idegenbeli sikerükkel teljesen megérdemelten szerezték meg a bajnokság ötödik helyét, és így, ha minden a tervek szerint alakul, elindulhatnak a Challenge Kupában is, amely az egyesület első nemzetközi kupaindulása lehet.
Sasa Nedeljkovic együttese a bajnokságban összesen 31 mérkőzést játszott, és mindössze két alkalommal kapott ki. Hazai pályán végig megőrizte veretlenségét, és amikor igazán kellett, hozta a legnagyobb rangadókat is. Komoly fegyvertény, hogy az kvalifikáció küzdelmei során két olyan csapatot is sikerült megelőzni, amely az alapszakasz során az Extraligában edződött. A számok tehát önmagukért beszélnek, és a klub vezetőinek nem titkolt célja, hogy az előttünk álló hónapokban olyan együttest alakítsanak ki, amely az új Kaposvár Arénában versenyben lesz majd az ország legjobbjaival.

Női Extraliga-kvalifikáció, 10. forduló:

Jászberény – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 2:3 (–17, 19, –14, 20, –9)
Jászberény, Nagyboldogasszony Iskola, 300 néző. V: Gyulai, Pőcze.
JÁSZBERÉNY: Petrenkó 5, Jakovcsuk 12, Devaney 14, Riczkó 2, Szavovics 10, Pintér 10. Csere:Lékó (liberó), Maliseva, Bulajics 14, Cveticsanyin 2. Vezetőedző: Deme Gábor.
DIAMANT: Vacsi 11, Miklai 12, Szűcs K. 15, Leidgeb 9, Cesljar 2, Iricanin 15. Csere: Héri (liberó), Kalmár 1, Császár 2, Horváth A. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 4:8, 11:16. 14:21. II. játszma: 8:4, 16:8, 21:11. III. játszma: 3:8, 9:16, 13:21. IV. játszma: 8:7, 16:14, 21:16. V. játszma: 3:5, 5:10, 6:12.