Oldal kiválasztása

A Szent Benedek RA otthonába látogatott el az 1. MCM-Diamant KNRC a női röplabda Extraliga bronzcsatájának harmadik mérkőzésén. Küzdeni akarásból jelesre vizsgáztak a kaposváriak, hiszen 2–0-ról egyenlítettek, de a bajnoki bronznak a fürediek örülhettek.

Látszott az SZBRA játékán már a küzdelem elején, hogy minél előbb le szeretnék zárni a találkozót, hogy végül az ő nyakukban csilloghasson az érem. Ám ehhez a Diamantnak is volt egy-két szava.

Az első etapban nagyon összeszedetten játszottak a hazaiak, míg a somogyiak egyelőre nem találtak magukra. Több hibát is vétettek a játszma végén, így a forgatókönyvtől eltérően az első szettet ezúttal a Szent Benedek nyerte.

Kétségtelenül a fürediek diktálták a tempót továbbra is, remekül kihasználták a hazai pálya nyújtotta előnyöket, míg a vendégek még mindig nem voltak elég agresszívak. A balatoni egylet pedig magabiztosabb volt, mint valaha, tetemes előnyt alakítottak ki, így már szinte a kezükben érezhették a bronzérmet.

Aztán a Diamant mindent a feje tetejére állított. Nagyobb önbizalommal léptek vissza a pályára, s bár szorosan indult a harmadik felvonás, iszonyatosan felszívták magukat egészen addig, amíg meg nem nyerték a harmadik szettet.

A továbbiakban villámrajtot vettek a somogyiak, szinte hiba nélkül játszottak, hatalmas tűz égett a szemükben és semmi sem állíthatta meg őket. A balatonfürediek lendülete pedig elfogyott, illetve egyre idegesebbek lettek, így jöhetett is az ötödik etap.

Az utolsó játszma pedig eldöntötte, hogy a Szent Benedek megszerzi-e első bajnoki érmét, vagy negyedszer is találkoznak-e a felek. Kétségkívül ez volt a legkiélezettebb és legizgalmasabb felvonás, ám a nagy csatában, csupán egy kicsivel maradt le végül a Diamant a bronzéremről, amelyet tehát a balatoniak ünnepelhettek.

Szent Benedek RA–1. MCM-Diamant KNRC 3–2 (21, 13, –23, –20, 13)
Balaton Szabadidő és Konferencia Központ, Balatonfüred, 189 néző. Vezette: Tillmann, Szarka.
Szent Benedek RA: Savovic (13), Koprivica (15), Stijepic (19), Kiss (19), Jimerson (12), Bleicher (2). Csere: Fáth, Baksa (liberók), Iosia (-), Vacsi (2). Vezetőedző: Dejan Desnica.
1. MCM-Diamant: Matic (14), Wirth (1), Bashnakova (16), Szedmák (17), Lemmens (13), Grbac (3). Csere: Szpin (liberó), Hegyi (-), Budai (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Vincent Lacombe: – Büszke vagyok a csapatra, hogy a második szett után nem adták fel. Sajnálom az első és a második mérkőzést, ahol nem tudtunk jobban teljesíteni. Gratulálok a Balatonfürednek, megérdemelték a bronzérmet. Soha nem beszéltem a körülményekről az anyagi és egyéb gondjainkról, amivel küszködtünk egész évben. Így összességében a teljes szezont tekintve éremmel zártuk az évet. Végezetül gratulálni szeretnék a saját csapatomnak az egész éves munkájukért.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: hunvolley.hu