Oldal kiválasztása
Magabiztos, háromjátszmás győzelmet aratott a magyar női röplabda válogatott az Európa Liga ötödik fordulójában. A grazi találkozón a házigazda osztrákok csak az első játszmában tudták szorongatni a mieinket, és a siker egyben azt is jelenti, hogy még élnek a csapat reményei a négyes döntőbe kerülésre.
Eddig mindössze egyszer kapott ki a magyar női válogatott Ausztriától, azonban az éppen a két csapat legutóbbi találkozója volt, két évvel ezelőtt az eszéki vb-selejtezőn, amikor a sógorok 3:2-re nyertek. Most sem volt szabad lebecsülni őket, hiszen a mostani sorozatban például ők is kétszer legyőzték a franciákat és a horvátok ellen is tudtak pontot szerezni.
Nem is tették ezt a mieink, s magukhoz is ragadták a vezetést. A szett közepéig nem is volt gond, akkor azonban jött egy négypontos osztrák sorozat, és máris ők vezettek kettővel. Szerencsére a végefelé ők is belehibáztak, és nem bírták tartani a Sándor–Szakmáry páros ütéseit, így sikerült fordítani, de 20:20-nál így is egálból kezdődött a végjáték. Szerencsére Liliom Rita ejtésével megint nálunk volt az előny. 23:23 után aztán Molcsányi Rita bravúros ejtésével nálunk volt a szettlabda, bár ezen percekig ment a vita, mert a játékvezető először az osztrákoknak akarta adni a pontot. Két szettlabdát ugyan hárítottak, de aztán a harmadiknál, Nagy Eszter centerpontja ellen már tehetetlenek voltak (25:27).
Az második szett legeleje ugyan az osztrákoké volt, de ezzel gyakorlatilag el is lőtték a puskaport, s rövidesen a mieink már négy ponttal is vezettek, Szakmáry Gréta nyitásaival pedig megduplázódott a különbség. Még az is belefért, hogy egy-egy pontot elnéztek a hazaiaknak a vonalbírók, így is nyolc szettlabdája volt a mieinknek, s már az elsőt sikerült kihasználni Török Kata ászával (16:25).
Jan De Brandt ezen a meccsen sem cserélt sort két játszma után (az első hármon igen) – míg az osztrák kapitány variált egy kicsit, így például a kezdőbe került a Szombathelyen légióskodó Sophie Wallner is –, s így a harmadik szett is masszív magyar előnnyel kezdődött: ezúttal Liliom Rita volt elemében, s léptünk meg vezetésével három-négy ponttal is. Bár egyszer fel tudtak jönni kettőre, a végjáték felé közeledve megint hat pontra nőtt a különbség. Ekkor már nálunk is több cserejátékos pályára lépett, de ez nem látszódott az eredményen, s ebben a szettben is nyolc szett (egyben meccs) labdája volt a mieinknek, s ezt meg Sándor Reni használta ki elsőre (16:25).
Jan De Brandt: – Lehoztuk a mérkőzést szettveszteség nélkül, elértük a minimális célt, hogy megmaradjon az esélyünk a négyes döntőbe jutásra. Jól játszott a csapat, szombaton Budapesten még egyszer le kell majd győzni az osztrákokat.

Női Európa Liga, 5. forduló:

AUSZTRIA – MAGYARORSZÁG 0:3 (–25, –16, –16)
Graz, 730 néző. V: Valdimarsson (izlandi), Petsche (osztrák)
AUSZTRIA: Schmit 1, Chrtianska 8, Oiwoh 3, Maros 4, Holzer 8, Müller 9. Csere: Haselsteiner, Huber (liberók), Wallner 5, Bajde, Katz 3, Nesimovic 3. Szövetségi kapitány: Svetalana Ilic
MAGYARORSZÁG: Sándor 10, Nagy E. 6, Bokorné Liliom 12, Szakmáry 12, Pekárik 7, Tálas 1.Csere: Molcsányi 1 (liberó), Németh A. 2, Cicic, Török 1, Dékány 1. Szövetségi kapitány: Jan De Brandt
Az eredmény alakulása: I. játszma: 1:3, 4:4, 6:5, 7:9, 14:12, 17:19, 20:20, 21:23, 23:24. II. játszma: 3:1, 4:6, 5:9, 9:11, 11:19, 12:21, 16:24. III. játszma: 0:3, 3:7, 7:9, 11:16, 12:18, 15:19, 16:24.