Oldal kiválasztása

Szombaton a kaposvári Sportcsarnokban csapott össze immáron negyedszer a két csapat az Extraliga rájátszásának negyeddöntőjében.

A Nyíregyháza úgy érkezett, hogy ha nyernek, már a legjobb négy között találhatják magukat. A KNRC-nek viszont ehez volt egy-két szava, rekordszámú közönség előtt akarták lányok megmutatni, hogy helyük van az elődöntőben. A téthez mérten kezdődött az összecsapás, apró hibák és pontatlanságok jellemezték mindkét oldalt a szett első felében, de lassan sikerült 3 pontos előnyt kiépítenie a hazai csapatnak. Egy gyors pihenőidőt követően se álltak meg a csajok, 16-10-re mentek féltávnál, a végére ugyan kicsit felzárkózott a Nyíregyháza, de nem volt kérdés, kié az első szett. Jó hazai kezdés, 25:17, 1-0.

A második szettben feljavult a vendég gárda, a Kaposvár pedig nem tudta megállítani a lendületbe jött ellenfelét, négy pontos hátránnyal kellett a végjátékra fordulni, amiből sikerült egyster ugyan lefaragni, de ahogy mindig, az utolsó pontoknál megint nagyon pontos volt a Nyíregyháza, szorosan, de ki tudtak egyenlíteni, 22:25, 1-1.

Ebből pedig erőt is merítettek a vendégek, mi pedig kicsit megrekedtünk ráadásul sorban jöttek a hibák is, rontott nyitásokkal gyarapítottuk az ellenfél pontjait. A Nyíregyháza pedig köszönte szépen, 7 pontra el is húzott a hajrára, 17:24 állt már az eredményjelzőn, amikor mintha kicsit magunkra találtunk volna. Sikerült kicsit felzárkózni, de későn jött a feltámadás, 21:25-re behúzták a játszmát, megfordították a mérkőzést és egyetlen szettre voltak csupán a továbbjutástól, 1-2.

A lányok számlájára legyen írva, itt nem adták fel, a közönség pedig még jobban rákapcsolt, a szett végi játékot pedig átmentették a következő elejére is, pillanatok alatt 6 pontos előnyt építettek ki. Ubavic vitte a hátán a csapatot az elején, majd a hév pedig elkapta a többieket is, Godó, Szedmák és Bodovics is gyarapította a pontjait, tényleg nagyon egyben volt újra a csapat, de látható volt, hogy egy 5. szettre lesz szükség a döntéshez, magabiztos előnnyel 25:13-al zártuk le a negyedik szettet, és egyenlítettük ki a mérkőzést, 2-2.

Az ötödik szettekben a Níyregyháza ellen még nem sok babér termett nekünk, de a közönség is rendesen fellelkesült a végére, a csajok pedig meg akarták törni a rossz szériát. Egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok, Szedmák és Gyimes pontjaira Leban válaszolt, majd brazil légiósunktól jött két váratlan húzás ami pontot is ért, így 3 pontos előnnyel értünk 10 pont fölé. Itt pedig már nem is tudott felállni a vendég együttes, 15:10 lett a vége, fordított a hazai csapat 3-2-re nyerte a negyedik mérkőzést.

A párharc a végletekig elhúzódott, 5. mérkőzésre lesz szükség a döntéshez, hogy ki jusson az ország legjobb 4 csapata közé. Folytatás kedden Nyíregyházán, itt már minden bizonnyal kiderül ki jut tovább, de a lányok újra bebizonyították, hogy jogosan kerülhetnének a TOP 4 közé!

KNRC – FATUM-Nyíregyháza 3-2 (17, -22, -21, 13, 10)
Kaposvár Városi Sportcsarnok, 535 néző. Vezette: Mezőffy Zs., Szarka.
KNRC: Maggioni (8), Szedmák (20), Bodovics (11), Ubavic (21), Godó (9), Gyimes (10). Csere: Radnai Lili (liberó), Renko-Ilic (-), Hegyi (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe
FATUM-Nyíregyháza: Cicic (4), Leban (21), Lászlop (7), Jurdza (10), Belova (9), Cepni (9). Csere: Tóth (liberó), Valentová (-). Vezetőedző: Varga Tomás

forrás: 74nullanulla
fotó: Kováts Domonkos

Statisztika