Oldal kiválasztása
Kiválóan teljesítenek játékosaink ebben a szezonban, s ezt a mutatott játék mellett, a Magyar Röplabda Szövetség statisztikái is alátámasztják. A liberók között a szezon előtt Békéscsabáról érkezett Szpin Renáta az előkelő nyolcadik helyet foglalja el. Az összevetés sajátossága miatt két olyan játékos is előtte van, aki mindössze öt, illetve huszonnégy szettben jutottak szóhoz, míg Csipi negyvennyolc játszmában volt a pályán. Az előtte lévők közül csak Molcsányi Ritát foglalkoztatták többet, a BRSE védekező specialistája ötven szettben volt a pályán.

A szélős ütőknél Sara Klisura a negyedik helyen áll, igaz a második Dayami Sanchez (UTE) eddig mindössze egyetlen meccset játszott, de így is értékeli az MRSZ kalkulátora, azaz, ha a lejátszott összecsapások alapján nézzük, akkor ott van a TOP 3-ban szerb játékosunk, aki amellett, hogy futószalagon termeli a pontokat, megbízható, higgadt és olyan technikai repertoárral rendelkezik, mely az extraklasszisok táborába emeli. Másik két sportolónk is bekerült a legjobb tíz közé: Szűcs Kinga a nyolcadik, Tanja Matics pedig a kliencedik.

A centereink is kiválóan szerepelnek ebben a bajnokságban, Lorena Sipic a hatodik, Dubravka Djurics pedig a nyolcadik helyen áll az összevetésben. Érdekesség, hogy a két játékosunk játszotta a legtöbb szettet az első tízből, Lorena 52, míg Dubravka pedig 51-szer jutott szóhoz.

A feladók rangsorában Tálas Zsuzsanna, a csapatkapitányunk a kilencedik, de azért sántít itt (is) az összehasonlítás, mert a tíz legjobb között ő játszotta a legtöbb mérkőzést.