Oldal kiválasztása

Hazai pályán fogadta a Kaposvári Női Röplabda Club a Magyar Kupában negyeddöntős ellenfelét, a Szent Benedek RA együttesét. A hazaiak visszavágtak a bajnokin elszenvedett vereségért, s ezúttal ők nyertek 3–1-re.

Csakúgy, mint az Extraliga negyedik fordulójában, úgy a Magyar Kupa negyeddöntő első párharcában sem volt jelentősebb különbség a két együttes játéka között. Hárompontos füredi vezetésnél kért időt először a KNRC, ami meg is hozta az eredményét, hiszen egyre csökkent a különbség Godó Panni pontjainak köszönhetően. Ezután is fej-fej mellett közelítettek a pályán lévők a játszma végéhez, de jelentősebb előnyt egyik fél sem tudott kialakítani. A hajrában végül a somogyiak bizonyultak jobbnak és Ubavic blokkja értékesítette a második szettlabdát.

Az első felvonáshoz képest nagyon nem indult jól a folytatás a kaposváriak számára. A vendégek sorozatban négy ponttal indítottak, s csak ezután született meg az első hazai találat. Ezután tovább menetelt a Füred, míg a KNRC nem találta a helyét, visszaesett a magabiztossága. Öt pontnál közelebb nem tudott Vincent Lacombe csapata kerülni az ellenfeléhez, míg ők nagyon összeszedetten játszott a rendkívül erős támadásaival és blokkmunkájával. Már tízzel is mentek a vendégek, a különbség pedig addig nőtt, míg be nem húzták a második etapot.

A harmadik játszmára már minden értelemben visszatértek a pályára a hazaiak és ismét szoros szettet láthattak a nézők. Végletekig kiélezett volt a csata, egyik csapat sem tudott eltávolodni a másiktól. A vendégeknek sikerült először szettlabdához jutni, azonban a kaposváriak egyenlítettek, majd sikerült hamar lezárni a játszmát és ismét előnybe kerülni a meccsen.

A Balatonfüred kezdett jobban a folytatásban is, egy ötös sorozattal szórta meg ellenfelét. Végig a balatoni egylet volt lépéselőnyben, mindenképpen ki akarta harcolni az ötödik játszmát. Ám a kezdeti hatpontos vendégelőny szépen lassan eltűnt, ismét nagy küzdést mutattak be a somogyiak. De aztán újra a Szent Benedek oldalára billent a mérleg, már 19–23-ra is vezettek, amikor a hazai csapat megemberelte magát, a győzelemig meg sem állt. A visszavágóra december 17-én, szombaton 18 órától kerül sor Balatonfüreden.

KNRC – Szent Benedek RA 3–1 (23, –12, 24, 23)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 450 néző. V.: Adler, Mezőffy Zs.
KNRC: Bodovics (9), Ubavic (20), Godó (8), Gyimes (9), Renko-Ilic (3), Szedmák (19). Csere: Radnai Lili, Rády (liberók), Narancic (-), Hegyi (-), Budai (-), Radnai Luca (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Szent Benedek: Herbin-Baker (6), Koleva (13), Nacsa-Pekárik (13), Stijepic (18), Jankovic (1), Vacsi (10). Csere: Fáth (liberó), Grbac (1), Szerényi (-), Bashnakova (-). Vezetőedző: Dejan Desnica.

Vincent Lacombe: – Nehéz mérkőzés volt, de együtt egy csapatként tudtunk nyerni, meg tudtuk oldani a nehéz helyzeteket, megmaradt a fókuszunk és a hitünk. Következő lépésként szeretnénk jövő héten az elődöntőbe kerülni.
Dejan Desnica: – A második szett kivételével minden szett nagyon szoros volt. Amit megnyertünk játszmát, abban dominálni tudtunk, a többiben a fontos pillanatokban nem koncentráltunk. Ellenfelünk kihasználta, hogy jobban ismeri az igen alacsony termet is. A továbbjutás két meccsen dől el, optimista vagyok, mert ha tudunk úgy játszani a visszavágón, mint a második szettben, akkor meglehet a továbbjutás.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kováts Domonkos

Statisztika