Oldal kiválasztása

A remélt győzelem helyett 3-1-es vereséggel zárta a Diamant együttese a fővárosi Palota elleni idegenbeli bajnoki mérkőzését.

131023kep1

A sérülésektől és betegségektől tizedelt kaposváriak az első játszmában csak tisztes távolból követték lelkes ellenfelüket, a második szettet viszont jó játékkal, magabiztosan húzták be. A harmadik játékrész sorsdöntőnek bizonyult a végeredmény szempontjából. A két együttes végig fej-fej mellett haladt, egymást érték a szép megoldások, és úgy tűnt, ismét csak a somogyiak kerekednek felül. A Diamant hiába vezetett már 24:23-ra, a Palota fordítani tudott. A szett elvesztése után érthetetlen módon összeomlott együttesünk, és ahelyett, hogy újra egyenlített volna, majd harcba szállt volna az ötödik játszmában, a győzelemért, szinte mindenki hibát hibára halmozott. Több kulcsember is csődöt mondott, a Palota pedig élt a lehetőséggel, és megnyerte a másfél órás mérkőzést.

A fiatal fővárosiak sikerükkel megteremtették az esélyét annak, hogy bejussanak a legjobb nyolcba, a kaposváriaknak pedig immár nem csak a kötelezőket kell hozniuk a folytatásban.

Női röplabda NB I., 16. forduló
Bp. Palota RSC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3-1 (20, -18, 24, 20)
Diamant: Tobak, Rák, Harmath, Szívós I., Pintér Zs., Stirt. Csere: Csitári (libero), Ihász. Vezetőedző: Oláh János.