Oldal kiválasztása

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár Extraligás női röplabdacsapatának mérkőzésein egy fiatal, 19 esztendős játékosra hárult a feladat, hogy feladóként irányítsa a társakat a pályán. Az együttes egymás után nyerte összecsapásait, legutóbb Újpesten is, és Kalmár Viktória önbizalmának is jót tett. Hamarosan itt az újabb kihívás: a Diamant pénteken 18 órától a tavalyi Bajnokok Ligája-főtáblás és idei Magyar Kupa-győztes Vasassal vív komoly rangadót az Arénában.

Hogy élted meg az újpesti győzelmet? Kívülről láttuk, hogy nem volt könnyű meccs, de milyen volt belülről?
Úgy gondolom, az UTE egy jó csapat, számítottunk rá, hogy nem lesz könnyű mérkőzés – mondta Kalmár Viktória. – Sikerült betartani a taktikát, és jó játékot produkálni a második szettől a meccs végéig. Jól küzdöttünk és mindenki hozzá tudta tenni a részét a mérkőzéshez. Nagyon jól működtünk együtt, ez lehetett a siker kulcsa.

Az elmúlt hetekben rád hárult a feladat, hogy irányítsd a csapatot a pályán. Milyen érzés, mekkora felelősség, teher, hogy birkóztál meg vele?
Nagy megtiszteltetés, hogy az utóbbi pár meccsen én irányíthattam a csapatot. Nem kis felelősség egy, az élen álló extraligás csapat kezdőjében szerepelni, de igyekszem helytállni és hasznos része lenni a csapatnak, kihasználni minden egyes mérkőzést a tapasztalat szerzésre és mindig jobbnak és jobbnak lenni. Nagyon jól esik a bizalom és a sok segítség, amit a csapat, a lányok felől kapok.

Évek óta a kaposvári felnőtt keret tagja vagy, hogy látod a mostani csapatot, mik lehetnek a reális célok erre az évadra?
Nagyon erős csapat állt össze idén, jól ismerjük egymást, jól tudunk együttműködni. Mindenkinek egy a célja, minél jobban teljesíteni ezt az évet, és a tavalyi évhez hasonlóan, megőrizni a helyünket a tabellán és idén feltenni azt a pontot az i-re, ami tavaly elmaradt.

 

Csapatunk támogatója a Szerencsejáték Zrt.