Oldal kiválasztása

Ennek tudatában estek egymásnak a felek, az első szett igazából inkább a hibákról szólt, ám mindkét csapatnál voltak pontatlanságok, így fej-fej mellett haladtak egészen féltávig a csapatok. Itt viszont a Kaposvár tudta rendezni gyorsabban a sorait, nem voltak fájó hibák, feljavultunk a hálónál is, egy blokkból pedig Gyimesnek hála fontos előnyt tudtunk szerezni már az első felvonás során, 25-21, 1:0.

A második szett sem különbözött sokban az elsőtől, viszont a hibákból már jóval kevesebb volt, látványos támadások jellemezték inkább az összecsapást. Gyimes folytatta a jó szériát, de Ubavic és Szedmák is feljavult, szépen gyűjtögettük a pontokat. 16-14-nél viszont volt némi megingás, amit a vendégek rögtön ki is használtak, előbb egyenlítettek, majd a vezetést is megszerezték, amire nem nagyon volt már válaszunk. 19-25-re nyerték a másodikat, újra kiegyenlítve a mérkőzést, 1:1 állt az eredményjelzőn.

Itt viszont ahelyett, hogy meginogtak volna a hazai lábak, csapatként együtt javultak fel lányaink, Godó és Szedmák is gyűjtögették szépen a pontokat, de Maggioni is meg tudta lepni rendre az Újpestieket váratlan húzásaival. Bodovics a hálónál újra parádésan teljesített, az ő pontjával egy megnyugtató 5 pontos előnyt tudtunk kiépíteni a szett felénél. Itt még kicsit próbált zárkózni a vendég gárda, de sok hiba volt a játékukban, Szedmák pedig rendre kíméletlenül ki is használta őket. Ez volt a legsimább szett, Ubavic sánca tette fel a pontot az i-re, 25-16, 2:1 ide.

A negyedik elején úgy tűnt a vendégek megint képesek feltámadni, megpróbáltak már korán elhúzni, de a védekezésünk nagyon egyben volt ezen a meccsen, így nem tudtak eléggé elhúzni, sőt, egymás után négy pontot is sáncból tudtunk szerezni, így sikerült a szett felére újra magunkhoz ragadni az előnyt. Itt pedig már nem volt megállás, nagyon egyben volt a csapat, a szurkolók bíztatásán felbuzdulva pedig szépen termelték a pontokat is, mindenki hozott kis extrát, amivel a vendégek nem nagyon tudtak mit kezdeni. Gyimes a végjátékban is remekelt, és ő zárta le a találkozót is, egy parádés labdamenetet követően sikerült 25-19-el lezárni az összecsapást, 3:1 állt az eredményjelzőn, ennek köszönhetően pedig 2:1-es előny a kaposvári oldalon.

KNRC-UTE 3:1 (21, -19, 16, 19)
Kaposvár Aréna, Kaposvár, 285 néző. Vezette: Horváth, Varjasi.
KNRC: Szedmák (14), Bodovics (7), Ubavic (15), Godó (6), Gyimes (13), Maggioni (8). Csere: Radnai Lili, Rády (liberók), Hegyi (-), Radnai Luca (1), Renko Ilic (1). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
UTE: Hiruela (13), Kilyénfalvi (6), Kindelan (13), Tarin (12), Ambrosio (11), Boskó (-). Csere: Dömsödi, Baksa (liberók), Sziládi (-), Goodwin (-), Németh (-), Woock (-). Vezetőedző: Horváth András

Folytatás kedden Újpesten.

forrás: 74nullanulla
fotó: Fajcsi Dominik

Statisztika