Oldal kiválasztása

A téli pihenő után folytatódott a női Extraliga, ahol a Kaposvári Női Röplabda Club ezúttal az MTK Budapest csapatát látta vendégül. A kaposváriak 3–1-es győzelmet arattak.

A téli szünet után hazai pályán folytatódott a bajnoki pontvadászat a KNRC számára. A kezdőcsapatban a két friss igazolás, a török Nehir Kiraz és a brazil feladó, Rosane Maggioni is helyet kapott. Hegyi Bianka játékára egy kisebb bokasérülés miatt ezúttal nem számíthatott Vincent Lacombe vezetőedző.
Az első két kaposvári pont Bodovics Hannának volt köszönhető valamint az újonc, mindössze 18 éves Nehir Kiraz is hamar megszerezte első pontját kaposvári színekben. Már rögtön a meccs elején sikerült egy hatpontos előnyre szert tennie a hazaiaknak. A továbbiakban három egységnél közelebb nem tudott kerülni az MTK az ellenfeléhez. Hat szettlabdája is volt a Kaposvárnak, ám rögtön az elsőt értékesíteni tudta. (25-17, 1:0)
A második szettben vezettek először a budapestiek, majd öt pontosra növelték az előnyüket, amit főleg a bizonytalan hazai nyitásfogadásnak köszönhettek. A sok ki nem kényszerített somogyi hiba visszaadta az MTK önbizalmát, és kifejezetten szépen röplabdáztak ebben a játékrészben. Nehir Kirazt a rutinosabbnak számító Godó Panni váltotta 8-4-es budapesti vezetésnél, aki rögtön egy szép támadással jelezte, Vincent Lacombe továbbra is számíthat rá. Végül a csapatkapitány, Bodovics zsinórban szerzett két ásza után egy ötpontos kaposvári sorozat következett, s 11–11-nél már egyenlő volt az állás. 15–14-nél először vezetett a KNRC ebben a szettben, majd egészen 21–21-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. 24-21-nél az MTK jutott először szettlabdához, ám Gyimes Zsófia agresszív nyitásainak köszönhetően hatalmasat hajráztak és 25-24-re átvették a vezetést a sárga-kékek. Ezután felváltva estek a pontok, mindkét gárda szépen küzdött, végül 31–29-nél ért véget a második felvonás az MTK javára. (1:1)
A harmadik etapra Godó maradt a kezdőben, és bár a vendégek szemében továbbra is égett a tűz, a kaposvári lányok higgadtan és fizikális fölényüket kihasználva viszonylag simán behúzták a következő szettet, elsősorban a stabilabb nyitásfogadás, és a jó sáncmunkának köszönhetően. Pályára lépett liberó poszton Rády Boglárka is, aki látványos mentésekkel és pontos feladásaival hívta fel magára a figyelmet. (25-18, 2:1)
A negyedik felvonásban ötpontos kaposvári vezetésnél kért időt először Leiszt Máté, de a különbség tovább nőtt, nem tudtak mit kezdeni a vendégek az ellenfelükkel. A második MTK időkérés már tizenegy pontos hazai vezetésnél következett. Segítette a lányokat a szép számú hazai közönség is, akik remek hangulatot varázsoltak a Városi Sportcsarnokban. Az MTK csupán somogyi hibából tudott javítani az álláson, ebből viszont kifejezetten kevés volt a meccs ezen részében, ezért a negyedik játszmában csupán tíz pontig jutottak a pestiek. (25-10, 3:1) Ezzel a KNRC 3–1-es győzelemmel tért vissza a Körcsarnokba a karácsonyi szünet után, és várja ismét a szépszámú közönséget január 27-én a címvédő Vasas-Óbuda ellen.
Érdekességképpen a kaposvári oldalon tizenhét ász nyitás született, ebből Gyimes Zsófia hatot, míg Rosane Maggioni és Szedmák Réka négyet-négyet szereztek.

KNRC–MTK Budapest 3–1 (17, –29, 18, 10)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 528 néző. Vezette: Mezőffy Zs., Bátkai-Katona.
KNRC: Maggioni (9), Szedmák (21), Bodovics (10), Ubavic (18), Kiraz (2), Gyimes (13). Csere: Radnai, Rády (liberók), Godó (5), Renko-Ilic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
MTK: Szabó (12), Briga (-), Asonja (18), Tatár (5), Costa (10), Berkó (1). Csere: Divényi (liberó), Tarr (-), Varga (-), Garai (3). Vezetőedző: Leiszt Máté.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kováts Domonkos

Statisztika