Oldal kiválasztása

A Női Extraliga 12. fordulójából elhalasztott mérkőzésen lépett pályára a KNRC csapata. A mérkőzésnek a tétje az alapszakasz ötödik helye volt a kaposváriak számára, a békéscsabaiak pedig már biztosan a tabella második helyéről várhatják a folytatást.

Mivel a viharsarkiak számára semmi jelentőséggel nem bírt a mérkőzés, több kulcs játékos is pihenőt kapott Tóth Gábor vezetőedzőtől, így az eddig kevesebb játéklehetőséget kapó csabaiak ellen bizonyíthattak Gyimes Zsófiáék.

Az első játszma legelején jobban kezdett a KNRC, de hamar magához ragadta a vezetést a Békéscsaba, akik így nagyon könnyen, végig vezetve a játszmát szerezték meg az első játszmával járó előnyt.

A folytatásban azonban a játszma alatt fej-fej mellett mentek a csapatok, ide-oda dobálták a nyitás jogát egymásnak, de a véghajrá ezúttal a KNRC-nek sikerült jobban, így az eredményjelzőn 1:1 állt már, kezdődött újra a versenyfutás.

A harmadik szettben úgy nézett ki, hogy megint a viharsarkiaknak sikerül jobban a kezdés, de hamar megnyugtatták Godóék a kaposvári szurkolókat, átvette a KNRC az irányítást, amit a szett végéig ki se engedtek a kezükből.

A negyedik szett nagy meglepetésre egy akkora kaposvári dominanciával indult, hogy ezt nem hagyhatta szó nélkül Tóth Gábor, 6:1-es hazai vezetésnél kért időt, ezután pedig hihetetlen módon vette át az uralmat a Békéscsaba. Vincent Lacombe előbb a Békéscsaba egyenlítésénél, 7:7-nél majd azután 5 pontos vezetésüknél hívta magához a csapatot.. Szerencsére jót tett a lányoknak a pihenőidő, vissza tudtak zárkózni a mérkőzésbe, sőt a játszma második felében, illetve a hajrában, már a somogyi akarat érvényesült, ezzel pedig lezárta a mérkőzést a KNRC, és egy Békéscsaba elleni győzelemmel hangolt a Magyar Kupa bronzmérkőzésére.

KNRC – Swietelsky-Békéscsaba 3:1 (-18, 21, 19, 20)
Kaposvár Városi Sportcsarnok, 387 néző. Vezette: Mezőffy Zs., Soltész
KNRC: Bodovics (9), Ubavic (29), Godó (11), Gyimes (4), Maggioni (6), Szedmák (17). Csere: Radnai Lili (liberó), Rády (-), Renko Ilic (2), Budai (1), Hegyi (-), Radnai Luca (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe
Swietelsky-Békéscsaba: Bagyinka (2), Aktas (20), Mosher (7), Karhu (8), Glemboczki (20), Pintér (6). Csere: Kertész (liberó), Oliinyk (4), Szatmári (-), Tuska (-). Vezetőedző: Tóth Gábor

forrás: KNRC
fotó: Kováts Domonkos

Statisztika