Oldal kiválasztása

Vasárnap délután megkezdte az Extraliga 5-8. helyéért a küzdelmeket Kaposvár női röplabdacsapata, hiszen az újonc MÁV Előre látogatott el az Arénába.

Az alapszakasz során kétszer is kaposvári győzelemmel végződő összecsapáshoz képest most a vendég oldalon új vezetőedzővel érkezett a Székesfehérvár, ami ugyan vezethetett volna meglepetésekhez, de a KNRC nagyon szépen menedzselte az egész mérkőzést. Rögtön az első szettben megmutatták a lányok a minőségbeli különbségeket főleg Szedmák jóvoltából, akinek pontjai elég korán már 7 pontos előnyt is jelentettek. A vendégek főként hazai hibákból tudtak csak kapaszkodni, de egy percig sem forgott veszélyben az első szett sorsa, ahogy az első, úgy az utolsó is Szedmák pontja volt, 25-20-al meg is volt az 1:0-s kaposvári előny.

A második szett elején megpróbált ellépni a vendég gárda, de három pontos hátrányból Godó pontjainak hála gyorsan két pontos előnyt kovácsoltunk, ami fél távnál Maggioni ász nyitásainak hála már 5 pontra hízott. Itt Vincent Lacombe némi pihenőt ítélt meg feladónknak, Ilic érkezett a pályára, akivel új lendületet kapott a csapat főként Ubavic, akinek hála már 21-11 is állt az eredményjelzőn. Itt még némileg kozmetikázott a végeredmények a Székesfehérvár, de Szedmák gyorsan lezárta ezt a felvonást is, 25-16, 2:0 ide.

Az utolsó szettben minden erejét mozgósította a vendég együttes, amihez sajnos néhány apróbb hibával mi is hozzájárultunk, csak ennek köszönhetően tűnt szorosnak az eredmény. Fej-fej mellett haladtak a csapatok az összecsapás során először hosszabban, egészen 21-21-ig nem lehetett biztos abban a hazai publikum, hogy hibátlanul hozzuk le az első mérkőzést. Ám a rutin és a magabiztosság a végén megmutatkozott, 23-23-nál sem remegtek meg a kaposvári lábak, így végül extra pontokra sem volt szükség, egy vendég hibát követően bekerült a harmadik szett is a kaposvári húsvéti kosárba, 25-23-al végül 3:0-val nyertük az első mérkőzést, tökéletesen kezdve a helyosztót.

KNRC – MÁV Előre SC-ST.SOLAR 3:0 (20, 16, 23)
Kaposvár Aréna, Kaposvár, 320 néző. Vezette: Mezőffy Zs., Halász E.
KNRC: Maggioni (5), Szedmák (17), Bodovics (7), Ubavic (15), Godó (9), Gyimes (6). Csere: Radnai Lili (liberó), Renko Ilic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe
MÁV Előre SC-ST.SOLAR: Narancic (-), Ertz (8), Szabó (1), Dvoracek (16), Tóth (7), Gilfillan (7). Csere: Kovács (liberó), Borostyán (-), Dolotova (1), Szilágyi (-), Csabai (-). Vezetőedző: Lukasz Przybylak

Folytatás csütörtökön Székesfehérváron, majd jövő hétfőn újra Kaposváron.

forrás: 74nullanulla
fotó: Kováts Domonkos

Statisztika