Oldal kiválasztása

3-1 arányban, a szezon során először tudta idegenben legyőzni az Újpest csapatát Kaposvár női röplabdacsapata, ezzel pedig megvan a párharc harmadik nyert mérkőzése, így az Extraliga 5. helyét foglalhatja el a KNRC.

Újpesten eddig nem sok babér termett a lányoknak, viszont a szombati viszonylag sima győzelem után magabiztosan fordulhattak szembe a párharc során immár negyedik alkalommal a lila-fehérekkel. Ez pedig mindjárt a mérkőzés elején meg is mutatkozott, egy korai 6 pontos sorozattal gyorsan kisebb előnyre tehettünk szert, amit Szedmák pontjai és Bodovics sáncai csak tovább gyarapítottak. Az első szett derekán megnyugtató, 6 pontos előnyt is felhalmozott a Kaposvár, amit a szett végéig még tovább tudott növelni, viszonylag gyorsan le is zárva az első felvonást, 16-25-el előnyben a KNRC.

Hazai pályán viszont nem adhatta fel az UTE, rendezték kicsit soraikat és feljavultak a háló alatt. Sokkal szorosabban alakult a második szett, a véghajrára fordulva viszont kicsit mintha elfáradtunk volna, 5 pontos előnnyel érte el a 21 pontot a hazai gárda amit még tudtunk ugyan némileg kozmetikázni, de későn jött a feltámadás, 25-21-el egyenlített a fővárosi csapat.

A harmadik felvonás elején a Bodovics, Godó és Gyimes hármas hozta első pontjainkat, majd ahogy a szezon során már oly sokszor, Szedmák vette át a karmesteri pálcát. Mikor kicsit megtört a kaposvári lendület, 11-esünk sorban termelte a pontokat, a szett derekán volt, hogy zsinórban 5-öt is ő szerzett a vendég oldalról. A hajrában pedig most végre mi voltunk pontosabbak, a második szettlabdánkat pontra is váltottuk, egyetlen szettre voltunk az 5. helytől, 22-25, 1:2.
És lezáráshoz méltó végső felvonás alakult ki a fővárosi pályán, senki sem tudott még csak kisebb előnyt sem kialakítani, szép támadások, parádés labdamenetek jellemezték inkább a negyedik szettet, tényleg megjósolni sem lehetett, ki örülhet majd a végén. Itt azért a fáradtság és a feszültség, apróbb hibákkal mutatkozott meg mindkét oldalon, de Gyimes és Ubavic szép befejezésekkel rendre megvillogtatta a kaposvári minőséget. A hajrára is 23-23-al fordultak a csapatok, Ubavic pontra előbb Tarin válaszolt, majd Godóra Kindelan. Itt át is vette egy szép sánc révén a vezetést a hazai csapat, ám jött megint Gyimes és egalizált. Itt még hibáztunk egy nyitást, ám újra válogatott 16-osunk egalizált, 27-27-nél pedig időt is kért Lacombe edző rendezni a sorokat. A pihenést követően pedig úgy döntöttek lányaink, hogy pontot tesznek az ügy végére, parádés labdamenet végén megint Szedmák villant, majd egy még hosszabbra nyúlt utolsó labdamenetet követően Maggioni sáncolt gyönyörűen a hálónál, így 27-29-el mégvolt a harmadik győztes szett és így a harmadik győzelem is a párharc során, 5. helyen zárt a Kaposvár!

UTE – KNRC 1-3 (-16, 21, -22, -27)
UTE Röplabda Csarnok, Budapest, 98 néző. Vezette: Szabó P., Bátkai-Katona.
UTE: Hiruela (4), Kilyénfalvi (13), Kindelan (6), Tarin (27), Ambrosio (11), Boskó (3). Csere: Dömsödi, Baksa (liberók), Goodwin (-), Sziládi (5), Woock (-). Vezetőedző: Horváth András.
KNRC: Szedmák (21), Bodovics (9), Ubavic (12), Godó (13), Gyimes (13), Maggioni (5). Csere: Radnai Lili (liberó), Renko Ilic (-), Hegyi (-), Rády (-), Radnai Luca (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Hosszú és rendkívül pörgős szezont zárhattak így lányaink, és az az 1-2 pont, ami az idény során a bronzéremért vagy épp az elődöntőért kellett volna, most be lett ütve, így teljesen megérdemelt sikerrel vonulhatnak nyári pihenőre a KNRC lányai.

A női Extraligát az idei szezonban a Vasas Óbuda csapata nyerte a Békéscsaba előtt, a bronzérem a Balatonfüredé lett, a negyedik helyen Nyíregyháza végzett, akiket mi követünk, mögöttünk az UTE és a Székesfehérvár jön, a sort pedig az MTK csapta zárja ezzel pedig búcsúzik az Extraligától.

forrás: 74nullanulla
fotó: Jani Martin

Statisztika