Oldal kiválasztása

Az Extraliga ötödik fordulójában az MTK Budapest látta vendégül a Kaposvári Női Röplabda Club csapatát. Kicsit nehezebben indult a mérkőzés a kaposváriaknak, de végül 3–0-ra zárták le a találkozót.

A két együttes a felkészülési időszakban már találkozott egymással, akkor szintén simán nyertek a kaposváriak. S bár az bajnoki eredmény alapján ismét könnyen győztek a somogyiak, de azért a fővárosiak meg tudták szorongatni ellenfelüket.
Az első szettben bizonytalanul kezdett a KNRC, de tudta tartani a magabiztosabb MTK tempóját. 8–8 után már fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem volt jelentősebb különbség a játékuk között, ezáltal jellemzőek voltak a hosszú, izgalmas labdamenetek. Egyik fél sem tudott egy-két pontnál nagyobb előnyt kikovácsolni. A játszma hajrájában összeszedettebb volt a vendégcsapat, így sikerült az előnyt megszereznünk.

A második etap elején is a hazaiak voltak több helyzetben szerencsésebbek, a kaposváriak pedig nem tudták kihasználni agresszivitásukat, a nyitásfogadásuk sem volt még eléggé stabil. Ismét egy 8–8-as állás után indult el az adok-kapok játék. Az MTK-sok abszolút kihasználták a hazai pálya nyújtotta lélektani előnyt, hiszen a vendégek már négy egységgel is vezettek, amikor a legjobbkor jött az időkérésük; egy ásszal ki tudtak egyenlíteni. Ám ez nem volt elég, hiszen csakúgy, mint az elsőben, a KNRC tudott a hidegebb maradni fejben a hajrában, így tovább növelte az előnyét.

A többi felvonástól eltérően a harmadikban ezúttal a vendégek már az elején is magabiztosak voltak, nem hagytak esélyt, hogy a hazaiak több ponttal elhúzzanak. Ehhez képest nem adta fel a küzdelmet az MTK, négy egységet is szerzett zsinórban, így továbbra is izgalmas meccset játszott a két fél. Ezután azonban már több hibát vétett a pesti oldal, s újabb négy ponttal mentek a kaposváriak, ez a különbség pedig csak tovább nőtt. Egy szettlabdát még hárított az MTK, de a másodikat már érvényesítette a KNRC és megszerezte második győzelmét.

MTK Budapest – KNRC 0–3 (-22, -20, -17)
Illyés-Aramis Sportcsarnok, Budaörs, 200 néző. V.: Árpás, Ujházi.
MTK Budapest: Szabó (7), Briga (5), Asonja (13), Tatár (11), Costa (8), Berkó (1). Csere: Divényi (liberó), Varga (-). Vezetőedző: Leiszt Máté.
KNRC: Godó (5), Gyimes (7), Renko-Ilic (3), Szedmák (20), Bodovics (2), Ubavic (21). Csere: Radnai (liberó), Narancic (-), Hegyi (-), Budai (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.

Leiszt Máté: – Hatalmas lehetőséget puskáztunk el, a támadásbefejezések terén vagyunk egyértelműen lemaradva. Valamiért nem tudjuk vagy nem merjük elvállalni ezeket a helyzeteket, és amíg ezen nem változtatunk, addig nem nagyon lesz keresnivalónk.
Vincent Lacombe: – Nem volt egyszerű mérkőzés, de ennek ellenére jól játszottunk. A legfontosabb a 3 pont megszerzése volt, hogy játszmaveszteség nélkül nyerjünk, ez sikerült, úgyhogy készülhetünk a következő meccsre.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Hegedűs Gábor

Statisztika