Oldal kiválasztása
Hazai pályán szerzett előnyt a hetedik helyért kiírt párharc első mérkőzésén az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata a Penta-Gödöllő ellen. Zarka Péter együttese az első és a második játszmát biztosan nyerte, a harmadik szettben viszont nagyot kellett küzdeni a győzelemért. A 70 perces találkozón Széles Petra 14, Debora Araujo pedig 11 pontig jutott. A csata csütörtökön 19 órától folytatódik a Pest megyeiek otthonában.
A 7-8. helyért kiírt rájátszás első összecsapása a sérülésekkel bajlódó gödöllőieknek indult jobban, Bagyinka vezetésével viszont szép lassan átvette a vezetést a Diamant. Öt pont volt a két csapat közötti különbség, amikor időt kért Borkovits Zoltán, a kaposvári lányokat azonban ez sem zökkentette ki. Radomszki nyitásaival még közelebb férkőzött a hajrában a Gödöllő, a szettet azonban így is Zarka Péter tanítványai nyerték.
Remekül indult a hazaiaknak a második játékrész. Előbb Bagyinka Fanni, majd Kanizsai Dorottya eresztett el egy-két ásznyitást, ennek is köszönhetően pedig hamar tíz pont körüli lett a különbség. A másik oldalon Nagy Kitti is magabiztos volt a nyitóhelyen, a 2:0-ás kaposvári vezetést azonban ő sem tudta megakadályozni.
Felváltva estek a pontok a harmadik szett elején, a gödöllőiek pedig szép lassan el tudtak lépni három ponttal. Kötél és Széles rutinja sokat ért ezekben a percekben a Pest megyeieknek, pont, mint Horváth Alexandra megmozdulásai a másik oldalon. Utóbbi egyenlíteni is tudott 18-18-nál, de ezután megint a Diamant futott az eredmény után. Az újabb fordulat Szívós pontja után jött, Sitkey Mariann remek nyitásai után pedig, 24-23-nál Radomszki vágott out-ra egy labdát, ezzel pedig ki is alakult a 3:0-ás végeredmény.
A kaposvári lányok nagy lépést tettek a hetedik hely megszerzéséért, csütörtökön pedig akár le is zárhatják a párharcot a Gödöllő otthonában.
1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Penta Gödöllői RC 3:0 (22, 17, 23)
Kaposvár, 250 néző. V.: Mezei, Szabó P.
Kaposvár: Kanizsai 7, Sitkey 8, Bagyinka 4, Araujo 11, Szívós 9, Horváth A. 10. Csere: Csitári (liberó), Mészáros Zs. 1, Kocsi, Rák 1. Vezetőedző: Zarka Péter.
Gödöllő: Radomszki 4, Széles 14, Kötél Zs. 2, Nagy K. 7, Nagy A. 1, Czina 7. Csere: Kovács A. (liberó), Maurer (liberó), Nagy Zs. 3, Tóth-Bagi. Vezetőedző: Borkovits Zoltán.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:5, 16:12, 21:17. II. játszma: 8:2, 16:7, 21:13. III. játszma: 7:8, 15:16, 18:21, 22:23.
Zarka Péter: Volt némi görcsösség a játékunkban, ettől függetlenül jól sültek el a nyitásaink. Idegenben ennél felszabadultabban játszhatunk és akkor le is zárhatjuk a párharcot.
Borkovits Zoltán: Sok volt a ki nem kényszerített hiba. Otthon mindenképpen javítani kell, és ki kell harcolni a harmadik mérkőzést.