Oldal kiválasztása

Az 1. MCM-Diamant kaposvári egyetem az NB I-es pontvadászat vasárnapi mérkőzésén a korábbi bajnok BSE otthonában vendégszerepel.

121026kep1

A negyedik helyen tanyázó Pálfy-egylet megpróbálkozik a bravúrral: szeretne ponttal vagy pontokkal hazatérni a Városmajorból.

Hét mérkőzésből négyet nyert és hármat vesztett a fiatal kaposvári együttes, és a lányok legutóbbi meccsükön bizonyították, hogy a legjobbaktól sem ijednek meg. A bajnoki címvédő Vasas megizzadt a városi sportcsarnokban: csak másfél órás csata végén harcolta ki a 3-1-es győzelmet.
 –  A lányok megérezték azt, hogy a Vasas ellen is van keresnivalójuk – emlékezett vissza a hétfői meccsre Pálfy Marianna, a Diamant vezetőedzője. – Fel tudták pörgetni magukat úgy, hogy legyen esély a pontszerzésre. A végére sajnos elfáradtak, de ilyen, ehhez hasonló játékot várok a folytatásban is tőlük. Arról beszéltünk a meccs előtt az öltözőben, hogy mindenből a legbátrabbat vegyük elő, így például a nyitásokból, a hibákból pedig majd tanulunk.
A Diamant együttese a nyolcadik fordulóban immár harmadik fővárosi összecsapására készül, a Budai XI. és a Palota elleni vendégjáték után ezúttal a nyári szünetben átalakult BSE otthonában.
 – Úgy érzem, a BSE verhető csapat. Egy rutinos gárda, levezetésképpen edzenek és csinálják a bajnokságot. Taktikus társaság, de mi a győzelemért megyünk – tette hozzá a szakember.
A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a korábbi bajnok városmajoriak otthonában. A Diamant jelenleg az előkelő negyedik helyen tanyázik a tabellán a TF, Vasas, Békéscsaba hármas mögött, és egy idegenbeli győzelem sokat lendíthetne a csapat helyzetén. A lányok célja továbbra is a nyolc közé jutás, de ezután következnek majd azok a meccsek, ahol bravúr lenne a győzelem. A csapategység és a jó összpontosítás azonban értékes pontokat érhet majd a folytatásban is.

A bajnokság állása

1. TFSE 18
2. Vasas 17
3. Békéscsaba 15
4. Kaposvár 13
5. Miskolc 13
6. UTE 7
7. Nyíregyháza 7
8. Palota 6