Oldal kiválasztása

Egymás után harmadszor is elindul Kaposvár női röplabdacsapata a harmadik számú európai kupa-sorozatban! Az 1. MCM-Diamant együttese a magyar bajnokságban elért negyedik helyezéssel vívta ki a Challenge Kupa-szereplés jogát. A lányok az előző évadban hatalmas sikert értek el azzal, hogy első magyar csapatként egészen az elődöntőig jutottak, és szeretnék a következő évadban is méltó módon képviselni a várost és az országot.

A hunvolley.hu írása szerint az Európai Röplabda Konföderáció kilenc magyar (öt női, négy férfi) klubcsapat számára adott indulási lehetőséget a nemzetközi klubkupák 2021–2022-es idényében, végül csak hat csapat élt ezzel. A női Bajnokok Ligája főtábláján ott lesz az aranyérmes és kupagyőztes Fatum-Nyíregyháza, míg a CEV Kupában az ezüstérmes Linamar-BRSE és a bronzérmes Vasas-Óbuda lesz érdekelt. Negyedik helyével az az 1. MCM-Diamant Kaposvár is elindul a Challenge Kupában, amely a legutóbbi kiírásban egészen az elődöntőig jutott. Az 5. helyezett UTE ezúttal sem vállalta az indulást.

A férfiaknál a magyar bajnok Pénzügyőr sem a BL-ben, sem a CEV Kupában nem akart indulni, de a Challenge Kupában vállalta az indulást. Az ezüstérmes Fino Kaposvár és a bronzos MAFC BME viszont lemondott a lehetőségről, így viszont a negyedik Vegyész RC Kazincbarcika lesz még érdekelt a harmadik számú sorozatban.

A NEMZETKÖZI KUPÁKBAN INDULÓ MAGYAR KLUBCSAPATOK

Női Bajnokok Ligája:
Fatum-Nyíregyháza

Női CEV Kupa:
Linamar-Békéscsabai RSE
Vasas-Óbuda

Női Challenge Kupa:
1. MCM-Diamant Kaposvár

Férfi Challenge Kupa:
Pénzügyőr SE
Vegyész RC-Kazincbarcika

A CEV és a Challenge Kupa sorsolás június 25-én lesz Luxemburgban, míg a Bajnokok Ligája főtáblájának csoportbeosztására az Európai Röplabda Gála keretében, október 1-én Ljubljanában kerül sor.