Oldal kiválasztása

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári NRC megkezdi a nemzetközi szereplését a női röplabda Challenge-kupában. A francia vezetőedző, Vincent Lacombe tanítványai az izraeli Maccabi Hadera együttesével mérkőznek meg idegenben szerdán, magyar idő szerint 16:15-től, a legjobb tizenhat közé jutás két mérkőzésen dől el, a visszavágót november 23-án 18 órától rendezik majd meg a Kaposvár Arénában.

A hazaiak fennállásuk első nemzetközi szereplésére készülnek, míg a somogyiak, már kétszer megmérették magukat ebben a kiírásban, s legutóbb a négyes döntőig meneteltek, ahol aztán a harmadik helyen zártak.

A házigazda mestere Ana German, akinek Amír Baram és Tal Rozenshtein segíti a munkáját. Keretüket többségében izraeli röplabdázók alkotják, de ott van a csapatukban a fehérorosz Hanna Tupikina, az orosz Diana Balai és az azeri, Yana Aleksandrova Doroshenko is.

A Diamant eddig kiválóan teljesít a bajnokságban, hiszen tíz ponttal az ötödik helyen áll az együttes, mely az ötödik fordulóban bravúros győzelmet aratott a közvetlen rivális UTE otthonában. S az is nagy fegyvertény, hogy az aranyérem egyik várományosa, a Vasas Óbuda alaposan megizzadt a megyeszékhelyen, hiszen csak 3–2-re tudott nyerni, így egy egységet el tudtak csenni Szpinék a piros-kékektől. Ha a kaposváriak azt a teljesítményt tudják nyújtani, mint a honi pontvadászatban, akkor a haderaiak ellen is esélyesként futnak ki a küzdőtérre.

A csapatunk kedden reggel indult el Ferihegyről Tel Avivba. Bár Izrael nagyvárosába nem egyszerű a beutazás, szerencsére zökkenőmentesen földet értünk, a tápláló ebédet követően pedig a Ramat Hasharon strand felé vettük az irányt, ahol homokos edzést tartottunk kiélvezve a számunkra különleges novemberi 25 fokot.

Az este folyamán videós felkészülés és egy kora-esti vacsora a program, ezt követően pedig a pihenésé lesz a főszerep. Holnap pedig meccs! 💙💛

forrás: Somogyi Hírlap