Oldal kiválasztása

A Fatum Nyíregyháza–1. MCM-Diamant Kaposvár mérkőzéssel veszi kezdetét a női röplabda Extraliga, a találkozót csütörtök 18 órakor rendezik.

Az utóbbi évek egyik legerősebb bajnoksága lesz a 2020/2021-es pontvadászat, hiszen az élcsapatok kiválóan erősítettek, ráadásul az 1. MCM-Diamant Kaposvárnál mindezt úgy tették, hogy a keret gerince együtt maradt.

– Nagyon jól sikerült a felkészülés, mely abból a szempontból könnyű volt, hogy már nagyon várta mindenki – mondta Király-Tálas Zsuzsanna, a Diamant feladója. – Viszont, amikor újra meccshelyzetbe kerültünk, akkor érződött, hogy hosszú volt a négyhónapos szünet. Néhány olyan megoldás hiányzott, mely korábban egyből jött, ezek a mozdulatok még mélyen vannak és nem sikerült még előhozni azokat.

Túl van a csapat egy színvonalas előkészületi tornán, melyen a Kaposváron kívül a Békéscsaba és a Vasas vett részt.

– Erősödtek az ellenfeleink, kiegyensúlyozottabbak lettek az élegyüttesek – hangsúlyozta a magyar válogatott feladója. – Mindegyik klub tanult az előző évek hibáiból is igyekezett egy olyan keretet kialakítani, melyben stabil játékosok vannak. Mi ebben előnyben vagyunk, mert a vezetőség tudta, kit akar megtartani tavalyról, azokat a röplabdázókat, akik mentalitásukkal és tudásukkal ebben a szezonban is a segítségünkre lehetnek. Akik pedig érkeztek, olyan személyiséget, akik beleillenek a közösségünkbe.

Amikor Király-Tálas Zsuzsanna aláírt Kaposvárra, akkor azt nyilatkozta, fejlődni akar, s ebben nagy segítségére lehet a szabadkai mester, Sasa Nedeljkovic.

– Jó pár olyan szezonon voltam túl, melyekben főként a magabiztosságommal volt gond – elevenítette fel a somogyi gárda csapatkapitánya. – Ezt nem a társaim, illetve a „kívülállók” miatt éreztem, hanem, mert én maximalista vagyok és magamban sohasem éreztem úgy, hogy elég jó, amit csinálok. Viszont az előző idényben sikerült megerősítenem magamban azt, igenis a legjobban teszem azt, amit csinálok és nem kérdőjelezhetem meg magam. Ezáltal letisztultabbá vált a játékom, megnyugodtam és ez átragadt a csapatra is, így a társaim is higgadtabban, stabilabban játszottak.

Videón kielemezték a Nyíregyháza játékát, ám még maradt nyitott kérdés.

– Kötelező két magyarnak a pályán lenni, de mivel ellenfelünk sérülésekkel bajlódik, így még számunkra kérdőjel, kik lesznek azok – hangsúlyozta a karmester. – Talán ez az egyik legnagyobb előnyük, hogy nem tudhatjuk, milyen kezdőhatos vár majd ránk. Érkezett hozzájuk egy szlovén feladó, aki nagy erősítés lehet, s vele új irányt vehet a játékuk. Viszont, ha nyomás alatt tudjuk tartani őket a jó nyitásainkkal, a blokkjainkkal és a mezőnymunkánkkal – és erre képesek is vagyunk–, akkor nem lehet probléma.

– A tavasszal történtek után kettőzött erővel vágtunk neki újra a munkának – fogalmazott Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvár ügyvezető-elnöke. – A fő motivációnk az lehet, hogy amit az elmúlt évadban elkezdtünk és a járvány miatt nem tudtunk befejezni, azt a következő szezonban vigyük végig. Ez azt jelenti, hogy ismét szeretnénk sok szép sikerrel megörvendeztetni folyamatosan gyarapodó szurkolótáborunkat.

– Sokatmondó volt számunkra, hogy a játékosok is így gondolkodnak, így sikerült együtt tartani a tavalyi sikercsapat magját, további erősítésként pedig újabb kiváló sportolók és tehetséges fiatalok csatlakoztak hozzánk – emelte ki Orosz Ferenc. – Alapvető célunk a négy közé jutás a bajnokságban, de nem titkolt terv az éremszerzés sem. Fontos, hogy újra ott leszünk a nemzetközi porondon is, a Challenge Kupában, ahol a nyolcaddöntőben lépünk majd pályára először.