Oldal kiválasztása

Az Aydin BBSK ellen lép pályára kedden 18 órától a Kaposvár Arénában az 1. MCM-Diamant KNRC a női röplabda Challenge-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. Az első felvonást a török együttes nyerte.

RÖPLABDA CHALLENGE-KUPA, NŐK Hét nap leforgása alatt immáron a harmadik mérkőzésén lép majd pályára 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese. A sort múlt kedden Aydinban nyitották Maticsék, s a női röplabda Challenge-kupa nyolcaddöntőjében vereséget szenvedtek a házigazdától. Majd szombaton jött egy újabb kőkemény fellépés; a Vasas Óbuda vendégeként – az MVM Magyar Kupa negyeddöntőjének odavágóján – szólították pályára a somogyi együttest. Mely egy győztes szettel nyitott, s a második játszmától eltekintve végig méltó ellenfele volt a sokkal esélyesebbnek tartott piros-kékeknek. Mivel egy felvonást meg tudott nyerni a Diamant, így bőven maradt esélye a továbbjutásra, melyet 19-én, vasárnap, 18 órától harcolhat ki a Kaposvár Arénában.

No, de térjünk vissza a nemzetközi porondra, ahogy arról már korábban beszámoltunk, a BBSK alakulatát többségében hazai játékosok alkotják, mindössze két légióst foglalkoztatnak, egyikük Szakmáry Gréta, aki az első ütközet pontkirálynője volt, és az olasz Anna Nicoletti. A visszavágó esélyese a török sztárcsapat – melynek szakmai munkáját Alper Hamurcu vezetőedző és két segítője, Canberk Tekmen, valamint Emirhan Ozkan irányítja –, de abban biztosak lehetünk, hogy a francia mester, Vincent Lacombe tanítványai mindent megtesznek majd, hogy megnehezítsék ellenfelük dolgát. De ehhez szükségük lesz a lelkes és kitartó szurkolóik segítségére, buzdítására is. A kinti ütközeten is megizzasztotta ellenfelét az MCM, pláne a harmadik felvonásban kapta össze nagyon magát a csapat, és sokáig úgy tűnt, hogy összejöhet a bravúros szettrablás, ám végül a hazaiak ritmust tudtak váltani, és egy kiélezett végjáték után megnyerték a meccset.

Az élvonalbeli pontvadászatban sem lehet panasz a kaposvári lányokra, hiszen hét forduló után – három győzelemmel és négy vereséggel – az ötödik helyen állnak. Óriási fegyvertény volt, hogy idegenben le tudták győzni Szpin Renátáék az UTE gárdáját, de a Vasas Óbuda elleni hazai pontszerzés is megsüvegelendő teljesítmény volt. A bajnokságban legközelebb január 24-én játszanak tétmeccset: a Németh Szabolcs által vezetett, bajnoki címvédő FATUM Nyíregyháza otthonában szólítják majd pályára a somogyiakat.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: cev.eu