Oldal kiválasztása
Szigetszentmiklóson megkezdte felkészülését a július 3-án rajtoló nápolyi Universiádéra a magyar női röplabda válogatott. Csapatunk Tajvannal, Csehországgal és Argentínával szerepel majd egy csoportban, és a szakmai stáb tagja az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC másodedzője, Böcz Dávid is.
Sasa Nedeljkovic segítője tavaly nyáron kapcsolódott be a munkába a kaposvári hölgykoszorú mellett, és a sikeres évadnak, valamint az alázatos munkának köszönhetően máris megtisztelő felkérést kapott. Böcz Dávid végigdolgozza a júniust a lányokkal, majd ott lesz a nápolyi Universiádén is.
– Nagyon jól érzem magam – kezdte a kaposvári szakember. – Remek hangulatban telik a felkészülés, a lányok nagyon motiváltak és mindenki 110%-osan odateszi magát. Minden körülmény adott a jó és eredményes felkészüléshez. Napi két edzéssel készülünk: délelőtt kondicionáló edzés és labdás foglalkozás szerepel a programban, délután pedig csak labdás gyakorlatok következnek. Nekem hatalmas élmény és kihívás is egyben, valamint tanulási lehetőség is. Leiszt Máté vezetőedzőtől és Toma Sándor edzőtől is sokat tanulhatok a felkészülés során. Éppen ezért örömmel mondtam igent, amikor Máté felkért, hogy segítsem a munkáját. Nagyon régen nem volt magyar női csapat az Universiádén, így nincs is konkrét helyezés célként kitűzve. Mi viszont mindent megteszünk, hogy a lehető legeredményesebben szerepeljen a válogatottunk.
A keret 16 játékosból áll, a júliusi tornára 12 játékos utazhat majd. A csapatot zömében a magyar bajnokságban szereplő játékosok alkotják, a két kivétel, az Egyesült Államokban egyetemre járó röplabdázó, Németh Anett és Gyimes Zsófia.