Oldal kiválasztása
Az elmúlt évek sikeres együttműködése után pénteken újabb ötéves szerződést kötött egymással a Kaposvári Egyetem és a Dunántúl jelenleg egyetlen NB I-es női röplabdaklubja, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC vezetése. A megállapodást a 2016-os élsportolói ösztöndíjak átadási ünnepségén szentesítette kézjegyével dr. Borbás Zoltán kancellár és Orosz Ferenc, az egyesület ügyvezető-elnöke.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női Röplabda Club a város első számú női csapata, a megye, a régió és napjainkban már az egész Dunántúl legmagasabb szinten jegyzett együttese: a legjobb 12 magyar klubot tömörítő NB I-es bajnokság stabil tagja. Az egyesületet 1969-ben alapították, a játékoskeretet azóta is szinte kizárólag saját nevelésű somogyi középiskolások és egyetemisták alkotják. A jelenlegi keret 13 játékosa közül 10 kaposvári. Az egyesület működésének fő támogatója Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, az 1. MCM Kft. és a Kaposvári Egyetem.

Csakúgy, mint az elmúlt két évben, az idén is sikerült a bravúr: a csapat a magyar élvonal egyik legkisebb költségvetésű klubjaként bejutott a felsőházba. A lányok nyolc győzelemmel, 14 vereséggel, 22 pontot gyűjtve végeztek az alapszakasz nyolcadik helyén.
– Mindenek előtt szeretném megköszönni a Kaposvári Egyetemnek az elmúlt öt év közös munkáját, és köszönöm, hogy újabb öt esztendőre bizalmat szavaztak nekünk – fogalmazott az 1. MCM-Diamant KNRC ügyvezető-elnöke, Orosz Ferenc. – Hatalmas segítség egyesületünknek, hogy az egyetem biztosítja csapataink utaztatását, mi pedig arra figyelünk kiemelten, hogy minél több kaposvári egyetemista kapjon helyet NB I-es együttesünkben. Továbbra is edzőt és versenyzési lehetőséget biztosítunk a röplabdázni vágyó hallgatóknak, illetve a MEFOB-csapatunk is nagy elszántsággal készül, hogy bekerüljön az országos négyes döntőbe. Alapembereink közül Horváth Alexandra, Rák Rebeka és Duduka Ingrid is a Kaposvári egyetem nappali tagozatos hallgatója, és nagy örömünkre az intézmény ösztöndíjjal és egyéni tanrenddel is segíti őket. Mi pedig az egész országban visszük az oktatási intézmény hírét, és csapatunk nevében továbbra is szerepel a Kaposvári Egyetem.

Az egyesület vezetése közben már a jövőt tervezi, és nem titok, hogy a továbbra is szeretnének a legtehetségesebb helyi játékosokra alapozni. Természetesen továbbra is várnak olyan fiatalokat, akik a röplabdázás mellett a Kaposvári Egyetemen tanulnának szívesen.