Oldal kiválasztása

Vasárnap este a fővárosban rendezték meg a 2022-2023. évi DRK Női Magyar Kupa Döntőjét, melyen a kaposvári lányok a bronzért csatázhattak. Az ellenfél a FATUM-Nyíregyháza csapata volt, akikkel az idény során már két komoly mérkőzést is vívtunk, ám vasárnap az eddigieknél nagyobb volt a tét.

A mérkőzés pedig egy kaposvári ponttal kezdődött, Isidora Ubavic rögtön hozzánk ragadta az előnyt, amit a szett egésze alatt szépen tartott is a csapat. A Nyíregyháza rendre próbált felzárkózni, de túl sok volt náluk a hiba, a kaposváriaknál pedig nagyon ültek a blokkok, így féltávnál 4 pontos előnyt tudtunk kiépíteni. A hajrában Ubavic, Gyimes és Bodovics is szépen odatette magát, az egész csapat nagyon egyben volt, gyönyörű nyitásfogadások, feladások és blokkok jellemezték az egész játszmát, kétség sem volt afelől, kié lesz az első.

A második felvonást is úgy folytattuk, ahogy az elsőt abbahagytuk, a Nyíregyháza csak a mi hibáinkból tudott pontot szerezni, igaz három nyitásunk is az ő malmukra hajtotta a vizet. A védekezésben viszont továbbra is nagyon jók voltunk, Gyimes Zsófia kiemelkedően blokkolt, fej-fej mellett haladt a két együttes. Féltávnál egy időkérést követően Szedmák taposott rá a gázra, sikerült így elhúzni már négy pontra is, amit a végig tartani is tudtunk, megvolt a második szett is, félig már zsebben volt a bronzérem.

Viszont amilyen jól álltunk két szett után, olyan rosszul kezdtük a harmadikat. Hat pontos előnyt engedtünk rögtön az ellenfelünknek, amit csak nagyon parázs labdamenetek árán tudtunk szépen lassan törleszteni, ez sokat ki is vett a lányokból, de azért a végjátékra újra sikerült három pontra olvasztani a hátrányunkat. Itt viszont a szerencse sem volt már velünk, több videó ellenőrzésre is szükség volt egy-egy pont eldöntése érdekében, ezeknél pedig néhány centiméteren múlott, hogy nem hozzánk kerültek az értékes pontok.

Ami a harmadik játszma végét jellemezte, az velünk maradt a negyedikre is: apró hibák, feljavuló Nyíregyháza, centiken múló pontok. Ugyan itt egy darabig tudtuk magunkat tartani, ám a végén már pontosan látszott, hogy az ötödik szett fogja eldönteni a bronzérem sorsát, hihetetlen honnan jött vissza a mérkőzésbe a Nyíregyháza, minden összejött nekik, nálunk pedig nagyon megremegtek a lábak.

Ahogy pedig az várható volt, egy éremcsatától, parázs utolsó szett kerekedett a végére. Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt a vezetés, és bár sokáig úgy tűnt, hogy a Kaposvár maga mögött tudja tartani a Nyíregyházát 1-2 ponttal, ők rendre fel tudtak zárkózni. Előbb 11:9, majd már 12:10 és 13:11 állt az eredményjelzőn, itt már tényleg úgy tűnt, Kaposvárra kerül az az érem, ám megint nem velünk volt a szerencse. Előbb egy rossz nyitás, majd egy pontot érő sánc és máris egyenlő volt az állás, ezt követően pedig már vezetett is a Nyíregyháza. Itt még épphogy tudtunk egyenlíteni, így 14:14-nél még két pont kellett az éremért, ám itt sem nekünk kedvezett a szerencse. 14:16-tal végül a Nyíregyháza, így a Kaposvár lett a DRK Női Magyar Kupa negyedik helyezettje.

KNRC – FATUM-Nyíregyháza 2-3 (20, 21, -22, -15, -14)
Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 1100 néző. Vezette: Jámbor, Sík
KNRC: Szedmák (23), Bodovics (5), Ubavic (18), Godó (7), Gyimes (14), Maggioni (5). Cserék: Radnai Lili (liberó), Hegyi (-), Renko Ilic (1), Rády (-), Budai (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe
FATUM-Nyíregyháza: Cicic (-), Leban (22), Lászlop (7), Jurdza (12), Belova (9), Cepni (15). Cserék: Tóth (liberó), Kovács-Francesco (4). Vezetőedző: Tomás Varga

forrás: 74nullanulla
fotó: Kováts Domonkos

Statisztika