Oldal kiválasztása

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapata szombaton 19 órától a TFSE együttesét látja vendégül a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján. Az első találkozót a somogyiak nyerték 3–0-ra, s a visszavágón is ők a toronymagas esélyesek, pláne annak tükrében, hogy osztálykülönbség van a felek között; a Diamant ugyanis az Extraligában, míg riválisuk pedig az NB I. Ligában érdekeltek. Azt, hogy nem vehetik félvállról az összecsapást a hazaiak jól bizonyította, hogy az idegenbeli meccs első játszmájában alaposan megizzasztotta a fővárosi gárda Maticsékat. A folytatás azonban már nagy kaposvári fölényt hozott, a pontkirály pedig a tizenhárom egységig jutott Szedmák Réka lett, de a fiatal Budai Viktória is alaposan kitett magáért, hiszen hétig jutott.

A nemzetközi porondon is lesz még jelenése a francia Vincent Lacombe vezetőedző tanítványainak; hiszen december 7-én, kedden – helyi idő szerint – 19 órától a török sztárcsapat, a Szakmáry Grétát a soraiban tudó, Aydin Büyüksehir Belediyespor otthonában lépnek pályára a Challenge-kupában. A tét a legjobb nyolc közé jutás lesz, a visszavágót pedig rá egy hétre, azaz 14-én 18 órától rendezik a Kaposvár Arénában.

A bajnokságban is remekel az MCM; az első kört – három győzelemmel és négy vereséggel – az ötödik helyen zárta. Óriási fegyvertényt jelentett, hogy a közvetlen rivális UTE otthonából elhozták a pontokat, ahogy az is, hogy hazai pályán pontot tudtak lopni a bajnoki címre is esélyes Vasas Óbuda alakulatától. Összességében elmondható, hogy a hozható meccseket behúzták Szpinék, s a tabella első felében található csapatok ellen sem vallottak szégyent. Most egy hosszabb szünet következik bajnokságban, a következő összecsapásuk január 24-én lesz Nyíregyházán.

forrás: Somogyi Hírlap
Fotó: Kováts Domonkos | 74nullanulla