Oldal kiválasztása
Már a döntőbe jutás a tét a Torma Ágnes leány röplabda Országos Ifjúsági Bajnokságon. Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia bravúros őszi szereplésének köszönhetően tagja az egyik elődöntős csoportnak, és a lányok Budapesten, az újpestiek otthonában vívták meg az első torna három mérkőzését. Kovács Balázs tanítványai négy szettben megverték a Jászberényt, az UTE és az MTK viszont jobb volt náluk.

Beszámoló
Torma Ágnes Országos Ifjúsági Bajnokság Elődöntő; E-1 csoport 1. torna
2017. Január 29. Budapest

Résztvevő keret:
1. Bekes Lilla szül. idő: 1998
2. Hanusz Réka szül. idő: 1998 (csapatkapitány)
3. Héri Sára szül. idő: 1999
4. Mészáros Zsófia szül. idő: 1999
5. Hegyi Bianka szül. idő: 2000
6. Váldi Dominika szül. idő: 1999
7. Szerecz Dalma szül. idő: 1999
8. Zsom Anna szül. idő: 2000
9. Ullrich Boglárka szül. idő: 1999
10. Szőllősi Kíra szül. idő: 2000
11. Rucz Réka szül. idő: 2000 (libero)

A résztvevő csapatok: (4 csapat)
Jászberényi Röplabda Klub
MTK-Budapest
UTE
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia

1. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – Jászberény
3:1 (9:25; 25:21; 25:20; 25:21)
KRA UMSE: Hanusz, Héri, Ullrich, Bekes, Hegyi, Zsom Libero: Rucz Csere: Mészáros, Szerecz, Váldi, Szőllősi

2. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – UTE
1:3 (19:25; 17:25; 25:20; 18:25)
KRA UMSE: Mészáros, Héri, Ullrich, Bekes, Hegyi, Zsom Libero: Rucz Csere: Szerecz, Hanusz, Váldi, Szőllősi

3. Mérkőzés
1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia – MTK Budapest
0:3 (25:27; 18:25; 23:25)
KRA UMSE: Mészáros, Héri, Ullrich, Bekes, Hegyi, Zsom Libero: Rucz Csere: Szerecz, Hanusz, Váldi, Szőllősi

Az Országos Döntőbe való jutás reményével utaztunk el Budapestre. Előzetesen az Újpest tűnt a csoport favoritjának, és az alsóházból továbbjutott Jászberény a leggyengébb csapatnak. A csoportból az első két helyezett jut be a hatos döntőbe, ezért nekünk az MTK csapata a vetélytársunk. Ellenük az idei szezonban a mérlegünk 2 győzelem, 2 vereség, tehát egyáltalán nem tűnt lehetetlennek a feladat.

Ezúttal is három játékos nem tartott a csapattal. Keen Alexandra és Ratasics Réka családi elfoglaltság miatt nem utazott el velünk. Fehér Kata pedig sérülés miatt nem volt harcra kész.

Az első mérkőzésünket a Jászberény ellen játszottuk, akiket előzetesen nem nagyon ismertünk. Nagyon álmosan kezdtünk, azt gondoltuk, hogy már az elegendő lesz a győzelemhez, ha csak felállunk a pályára. Tévedtünk. Az első szettet simán elveszítettük. Próbáltam felrázni a csapatot, ami sikerült is, a második szett elején már vezettünk. Ekkor már uraltuk a mérkőzést, és sikerült kiegyenlítenünk. Aztán a 3. és 4. szettben leginkább egy-egy jó nyitássorozatnak köszönhetően, nagy küzdelemben sikerült a magunk javára fordítani a találkozót.

A második megmérettetésen az az Újpesti csapat volt az ellenfél, aki 3:0 arányban győzni tudott az MTK ellen a torna első meccsén. A képzettebb, jobb játékerőt képviselő fővárosiak ellen egy jó mérkőzést játszottunk, amelyen a 3. szettet meg is tudtuk nyerni. Két szett előny birtokában ekkor a lila-fehér csapat koncentrációja visszaesett, amit jó érzékkel kihasználtunk. De összességében be kell látni, hogy egyelőre jobbak, mint mi.

Ezt követően, pihenő nélkül következett az MTK elleni rangadó.
A mérkőzés elején sikerült azt a jó teljesítményt hoznunk, amely az Újpest elleni találkozón jellemezte a csapatot. Az első szett közepéig 3-4 pontos előnyünk volt, ami sajnos a hajrában elfogyott, és már a budapestieknek volt szettlabdájuk. Ezt még hárítani tudtuk, de végül két jó támadásból szerzett pontot ellenfelünk, amivel ezt a szettet meg tudták nyerni.
A második szett elején sajnos az első szett nyert állásból való elvesztése miatt hátrányba kerültünk. Ezt a játékrész folyamán nem is tudtuk már ledolgozni, így 2 szettes hátrányba kerültünk.
A harmadik játékrészt jól kezdtük és az utolsó szalmaszálat megragadva kiválóan küzdöttek a lányok. Ez 6 pontos előnyt eredményezett, 20:14-gyel jutottunk el a szett hajrájához. Itt sajnos az egyik állásunkban szinte kiszerváltak minket, amivel pillanatok alatt ledolgozták a hátrányukat. 20 fölött már az ellenfelünk vezetett, és végül a legminimálisabb különbséggel megnyerte a szettet, ezzel a mérkőzést.

Az egész nap egy nagyon küzdelmes nap volt. Nagyon hátráltatott minket Hegyi Bianka csípő- és Ullrich Boglárka vállsérülése. Bár a játékot mindketten vállalták, látszott rajtuk, hogy hátráltatja őket sérülésük. Azok a játékosok, akik több fronton is helyt állnak hétről hétre ezen a napon kicsit fásultabbak, tompábbak voltak, mint mondjuk az előző fordulóban. Talán emiatt nem sikerültek úgy a támadásaink, ahogy szoktak. Nyitásfogadásunk nagyon instabil volt, amivel nehéz helyzetbe hoztuk a két szélsőnket, akikre így túl nagy teher hárult.
Sajnos többen is a valós tudásuk alatt teljesítettek ezen a napon. Ahhoz, hogy egy MTK szintű csapatot le tudjunk győzni, egyénileg is minden játékosnak és csapat szinten is jobb teljesítményt kell nyújtanunk.
Viszont amiatt dicséret illeti a csapatot, hogy végig küzdött, annak ellenére, hogy nem ment a játék.
Az miatt vagyok nagyon bosszús, hogy az MTK elleni mérkőzés első és harmadik szettje a kezünkben volt.

Nem maradt más, minthogy az elődöntő második körében visszavágjunk az MTK-nak, legyőzzük a Jászberényt és az Újpestet. Ez nem lehetetlen, de ehhez egy kisebb fajta csoda kell. Ezt a csodát megélni február 26-án lesz lehetőségünk az MTK Csarnokban.

Egy pár kép a tornáról Mihály Tamás jóvoltából:
https://www.facebook.com/tamas.mihaly.7…

Statisztika:

 

Kovács Balázs
edző