Oldal kiválasztása

Az idegenbeli bravúr után hazai pályán csapott össze az 1. MCM-Diamant KNRC röplabdacsapata a Fatum-Nyíregyháza együttesével az Extraliga negyeddöntőjének második mérkőzésén. Egy végtelenül kiélezett csatában ezúttal a kaposváriak maradtak alul, a végeredmény 1–3 lett.

Úgy látszott, hogy a Diamant magabiztossága és jó játéka megmaradt, ám a Fatum is rendbehozta magát, nem hagyták túlzottan ellépni a hazaiakat, így 24–24-re egyenlíteni tudtak az első etapban, innentől pedig kezdődött az adok-kapok. Végül a szettlabdát a nyíregyháziak érvényesítették.

A következőkben is rendkívül szoros meccset láthattunk, többször vezetett a vendég csapat, ám a hazaiak nem adták fel, keményen küzdöttek tovább, s ugyan a másodikat nem, de a harmadik etapot hatalmas tűzzel és győzni akarással húzták be.

Ha lehetséges még nagyobb izgalmakkal teli harcok jellemezték a mindent eldöntő játszmát, a szurkolók is hangos óvációval bíztatták a Diamant lányokat. A somogyiak végig kitartottak, hibáik ellenére is, de végül 1–3-ra vesztették el találkozót.

1. MCM-Diamant Kaposvár–Fatum Nyíregyháza 1–3 ( 26, 22, –25, 21)
Kaposvár Aréna, 296 néző. Vezette: Mezőffy, Sík.
1. MCM-Diamant Kaposvár: Grbac (3), Matic (10), Wirth (7), Bashnakova (24), Szedmák (6), Lemmens (13). Csere: Szpin (liberó), Hegyi (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Fatum-Nyíregyháza: Radosová (20), Bodovics (10), Radonjic (15), Vasileva (14), Pintér (12), Cicic (7). Csere: Tóth F. (liberó), Vaida (1). Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics.

Vincent Lacombe: Szoros mérkőzést játszottunk a Fatum-Nyíregyháza ellen. Ellenfelünk hasonló színvonalat képviselt az első mérkőzéshez képest. Ma este 20 pont fölött több alkalommal is pontatlanok voltunk, ami megpecsételte a meccs végkimenetelét. A vendégek két 4-es ütője Radosova és Vasileva ma különbséget jelentettek a két csapat között. Köszönjük szurkolóinknak, hogy kilátogattak a mai meccsre és támogatták a lányokat! A következő meccseken is szükség lesz minden buzdító hangra és támogató tapsra!

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kováts Domonkos |74nullanulla

1. MCM-Diamant Kaposvár–Fatum Nyíregyháza
2022. március 21.