Oldal kiválasztása

Ahogyan a felnőtteknél, úgy a junioroknál is befejeződött a röplabda NB I alapszakasza, hétfőn pedig már a középdöntők következnek. A Diamant az ötödik helyen fejezte be az alapszakasz küzdelmeit.

0 rop

Bár a férfiaknál nagyon sokáig fej-fej mellett haladt a Dunaferr és a Kecskemét, utóbbiak a végén több vereséget is begyűjtöttek, ezúttal Kaposváron is kikaptak, s mivel az újvárosiaknak a negyedik helyezett Pénzügyőr otthonában is sikerült nyerniük, így végül kilenc pontos előnnyel nyerték az alapszakaszt. A Fino végül pedig csak egy ponttal maradt el a Kecskeméttől, s lett harmadik.
A lányoknál a Vasas 0:2-ről fordított a Kecskemét ellen, így aztán a héten a TFSE és az MTK ellen is nyerő Békéscsaba végül hétpontos előnnyel nyerte az alapszakaszt a RÖPKE előtt. A Vasasos lányok sikere csak a negyedik helyhez volt elég, mert az MTK így is megelőzte őket. A Nyíregyháza Kaposváron tudott nyerni, de még ez sem volt elég ahhoz, hogy megelőzzék riválisukat, így is maradt egy pont a két csapat között. A Diamant-lányok 12 győzelemmel és 10 vereséggel az ötödik helyet szerezték meg az alapszakasz végén.

 

Ami a folytatást illeti, hétfőn már következik a középdöntő. Az alapszakasz tabelláján elért helyezéseik alapján a csapatokat négy csoportba sorsolják (1-8-12, 2-7-11, 3-6-10, 4-5-9).

Így a következő csoportok alakultak ki:

Férfiak
A-csoport: Dunaferr, Vegyész RC Kazincbarcika
B-csoport: Kecskemét, MAFC-BME, DEAC
C-csoport: Fino Kaposvár, Dág, PTE-PEAC
D-csoport: Pénzügyőr, Szolnok, Sümeg

Nők
A-csoport: Budapest Bank Békéscsaba, UTE, TFSE
B-csoport: RÖPKE, Teva Gödöllő, Jászberény
C-csoport: MTK Budapest, Fatum-Nyíregyháza, Albrecht-MVSC-MVSI
D-csoport: Vasas Óbuda, 1. MCM Diamant Kaposvár, Budaörs

A csoportok mérkőzéseire március 14-én, hétfőn kerül sor, az első négy helyezett klub rendezésében. A csoportok első helyezettjei bejutnak a hatos döntőbe, a második helyezettek pedig később egy négyes tornát vívnak még, s onnan az első két helyezett jut még a döntőbe, míg a többiek a 7-12. helyért játszanak.

(forrás: hunvolley.hu)