Oldal kiválasztása

A női röplabda Extraliga harmadik fordulójában a Kaposvári Női Röplabda Club látta vendégül a Fatum-Nyíregyháza egyletét. A két csapat hozta a tavalyi negyeddöntős párharcok izgalmait és ismét a KNRC tudott felülkerekedni ellenfelén, ezúttal 3-1-re.

Idén először játszott a KNRC hazai környezetben, csak az Aréna helyett ezúttal a Városi Sportcsarnokban, amelynek kisebb mennyezete többször is megnehezítette a játékosok dolgát. Magabiztosan léptek pályára a kaposváriak annak ellenére is, hogy a Vasas Óbuda elleni bajnokin térdsérülést szenvedő Stamatia Kyparissi-re a továbbiakban nem számíthat a klub.

Szorosan indult a találkozó, ám több hiba is becsúszott a hazaiak játékába, ezáltal felbátorodott a Fatum. Négypontos nyírségi vezetést követően kért időt Vincent Lacombe, de ez sem zavarta meg a vendégeket, tovább tudták növelni az előnyüket. A kaposváriaknak szinte semmi sem jött össze, míg az ellenfelük sokkal szerencsésebb volt. Már hét is volt közte, amikor a KNRC beizzította a rakétákat és elkezdte a felzárkózást. Amikor már csak hárommal mentek a vendégek, ismét egy kiélezett játék vette kezdetét. Hatalmas küzdést bemutatva többpontos hátrányból álltak fel a somogyiak, szinte már akkor, amikor a nyírségiek kezébe lehetett adni a szettgyőzelmet. Végül 23-23-nál egyenlítettek a hazaiak, utána még ment az adok-kapok, de Renko-Ilic egy ásszal zárta le az első etapot.

A második szett elején a Nyíregyháza lendülete egy kicsit visszaesett az elvesztett első játszma után, de 5-5 után már újra szoros volt a játék. Azonban 10-9-nél újra magára találtak a vendégek, csakúgy, mint az elsőben és ismét többpontos előnyt tudtak kidolgozni. A véghajrában már közelített a Kaposvár, egy szettlabdát hárítani is tudott, de többet nem, így egyenlített az ellenfél. Az előző játszmáktól eltérően ezúttal a KNRC húzott el a következő felvonásban, már hat egység volt az előnye. Nagyon felszabadultan játszottak a kaposváriak, míg a vendégek többször is hibáztak. Csak a véghajrában tudta a Fatum lecsökkenteni a somogyiak előnyét, addig végig a hazaiak diktálták a tempót.

A végül mindent eldöntő etap hosszú labdamenetekkel indult, Vincent Lacombe pedig 4-2-nél bezsebelt egy sárga lapot. Igaz, jobban indítottak a nyíregyháziak, de a Kaposvár sem volt lemaradva, 6-6-nál azonban egyenlítettek és a vezetést is átvették. Onnantól pedig nem volt megállás, égett a hazaiak szemében a tűz, nem lehetett kivenni a kezükből a győzelmet. Ellenfelüket végül a húsz pont közelébe sem engedték, így megszerezték első győzelmüket és első pontjaikat az Extraligában.

KNRC-Fatum-Nyíregyháza 3-1 (25, -21, 22, 16)
Kaposvár Városi Sportcsarnok, 420 néző. Vezette: Horváth M., Barabás.
KNRC: Radnai Lili (-), Gyimes (10), Renko-Ilic (3), Szedmák (15), Bodovics (5), Ubavic (22). Csere: Hegyi, Rády (liberók), Godó (4), Narancic (-), Radnai Luca (1). Vezetőedző: Vincent Lacombe.
Fatum-Nyíregyháza: Belova (6), Lászlop (3), Karaoglu (15), Leban (21), Cepni (3), Cicic (4). Csere: Tóth (liberó), Kovács-Francesco (1), Ambulija (-), Jurdza (6), Török (-). Vezetőedző: Leonidas Gaitanakis.

Vincent Lacombe: – Gratulálok a csapatomnak! Nagyon örülök, hogy fel tudtunk zárkózni az első szettben, örülök, hogy hazai pályán szereztük meg az első győzelmünket. Várjuk a következő mérkőzést, nem áll meg a munka, dolgozunk tovább, mert folyamatosan szeretnénk fejlődni, jobb játékot mutatni, és még több mérkőzést nyerni.

forrás: Somogyi Hírlap
fotó: Kováts Domonkos

Statisztika

KNRC-Fatum-Nyíregyháza
2022. november 4.