Oldal kiválasztása

Új vezetőedzővel, két visszatérővel és két frissen igazolt játékossal kezdte meg a felkészülést az NB I-ben szereplő kaposvári női röplabdacsapat.

0 rop

Az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttese szeptember 8-án játssza első bajnoki mérkőzését, az MTK otthonában, így a lányokra öt hét kemény munka vár. A fő cél, hogy motivált, sikerre éhes társaság formálódjon, és az alakulat lépjen előre legalább egy helyet az idei kilencedik pozícióból.  

Oláh János munkába állt Kaposváron. Az egyik legismertebb magyar röplabdaedző, aki játékosként  és trénerként is szép sikereket ért el az elmúlt évtizedekben, csütörtökön délelőtt vezényelt először edzést a Diamant-lányoknak. A csapat tagjai az atlétikapályán kezdték el a felkészülést, majd a városi sportcsarnok felé vették az irányít, így a labda is hamar előkerült. A somogyiak augusztusban napi két tréningen vesznek részt, és a remények szerint a bajnoki rajtig jó közösség formálódik majd az öltözőben.
„Arról beszélgettük a lányokkal, hogy mindannyian jó játékosok, én is jó edző vagyok, de most elkezdődik a munka, és majd a meccseken kell bizonyítani, hogy ez valóban így van – kezdte Oláh János. – Nekem új a csapat, nekik új vagyok én, ebben semmi rendkívüli nincs. Ha van kellő ambíciójuk, akkor rendben leszünk, el fogjuk érni a célunkat. Azzal kell foglalkoznunk, hogy elvégezzük a munkánkat. Nem lesz sok időnk, de a többi csapat is hasonló cipőben jár, mint mi. Az alapszakasz is fontos, de a megfelelő helyezésünket a pontvadászat végén kell elérnünk.”
A tapasztalt szakember abban bízik, hogy a lányok önbecsülése is rendben lesz, és sokan szurkolnak majd nekik a lelátóról a bajnoki mérkőzéseken. A Diamant az idén a kilencedik helyet szerezte meg, a lányok szeretnének legalább egy hellyel előrébb lépni.
Az idei együttesből mindössze ketten távoztak. Kondor Tímea abbahagyta a röplabdát, és Budapestre költözött, Horváth Zsófia pedig a következő évadban a kaposvári egyetemi tanulmányaira összpontosít. Az érkezők listáján négyen szerepelnek. A 26 esztendős feladó, Tobak Eszter Veszprémből igazolt Somogyba, és megérkezett Kolozsvárról Stirt Tímea. A 22 éves, 184 centi játékos eddig a román élvonalban szerepelt, és centerként, illetve szélső-ütőként egyaránt bevethető. A két új szerzemény a munka mellett üti majd a labdát a Diamant együttesében. Ihász Dóra és Rák Rebeka egyaránt két-két év után tért vissza nevelő-egyesületébe.  
„Mindenképpen be kell újra illeszkednem – fogalmazott a 22 esztendős Rák Rebeka. – Az új játékosokkal meg kell ismerkedni,a  régiekkel pedig ismét fel kell venni a ritmust. Mindenképpen nehéz időszak lesz az előttünk álló egy hónap. Nincs túl sok időnk, de bízom benne, hogy összerázódik a csapat. Megyünk majd előre, és minél több meccset szeretnénk nyerni.”
A pontvadászat szeptember 8-án indul, az első ellenfél az MTK lesz a fővárosban.