Oldal kiválasztása

Győzelemre készülnek a Diamant-lányok a női röplabda NB I. hétvégi fordulójában.

0 rop

A kaposváriak a tabellán mögöttük álló MTK Budapest SE gárdáját látják vendégül, és ahhoz, hogy megőrizzék hatodik helyüket a tabellán, be kell gyűjteni a bajnoki pontokat. Az izgalmasnak ígérkező találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik a kaposvári városi sportcsarnokban.

Húzós sorozatba fogtak a Diamant-lányok: november elejétől karácsonyig összesen tíz bajnoki mérkőzést játszanak az NB I-ben, így felgyorsulnak az események a folytatásban. A kaposváriak az alapszakasz felénél 5 győzelemmel és 5 vereséggel a tabella hatodik helyén állnak, ami megfelel az előzetes elvárásoknak.
„Jól kezdtünk, jól sikerült a felkészülésünk, tudtuk, mikor mit kell tennünk, a csapat is, én is. Utána zaklatottá vált a helyzetünk, amit nem sikerült jól kezelnünk, így voltak olyan mérkőzéseink, amelyeken én jobb eredményekre számítottam” – mondta Oláh János vezetőedző.
A Diamant az első fordulóban idegenben verte meg az MTK-t 3-2-re, de azóta sok minden történt itt is, ott is.
„Alapvetően fiatal csapat az MTK, de vannak idősebb játékosaik is – folytatta a Diamant szakvezetője – Elég kellemetlen a harcmodoruk, de ha egyszer meg tudtuk oldani ott a feladatot, illene itthon is. Hiszek benne, hogy meg is tudjuk csinálni. Azon múlik, hogy pszichésen képesek vagyunk-e azt nyújtani, amit tudunk. Ha igen, akkor nyerünk, ha magunkkal harcolunk, baj van, mert nem marad energiánk az ellenfélre.”
„A csapat számára nagyon fontos a vasárnapi mérkőzés, mivel legutóbb egy nagyon hajtós és szoros találkozón maradtunk alul. Hullámzó teljesítményünk következményeként meglepetés-pontokat szereztünk az elmúlt hetekben, de emellett sok pontot veszítettünk is. Stabil, jó játékkal szeretnénk megszerezni a három pontot Kaposváron” – mondta honlapunknak az MTK fiatal reménysége, Bleicher Nóra.
A Diamant-MTK találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A belépés ingyenes, a lányok várják a szurkolókat.