Oldal kiválasztása
Nem történt meglepetés a női röplabda NB I. péntek esti, nyíregyházi mérkőzésén: a dobogós álmokat dédelgető szabolcsiak egy óra alatt 3-0-ra verték az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem gárdáját. Csak a harmadik játszma hozott izgalmakat, ebben a szettben 23 pontig jutottak Zarka Péter tanítványai.
Az elmúlt évadban a kaposváriak csapatkapitánya, Sitkey Mariann és brazil légiósa, Debora Ribeiro Araujo is nyíregyházi színekben ütötte a labdát, így régi ismerősként térhettek vissza a szabolcsi megyeszékhelyre. A nyári szünetben alaposan megerősödött házigazda nem adott esélyt ellenfelének: az első szettben 10, a másodikban pedig 13 pontig jutott a Diamant. A somogyi lányok felszabadultan, jól kezdték a meccset, de rendre olyan hibákat követtek el, amelyek megkönnyítették a nyírségiek dolgát. A harmadik játékrész már jól alakult kaposvári szempontból is: Rák Rebekáék végig partiban voltak ellenfelükkel, és nem sok hiányzott a szettrabláshoz.
A lányok nem sokat pihenhetnek, hiszen vasárnap 16 órától a három amerikai és egy görög játékossal felálló, bajnoki ezüstérmes Vasas Óbuda csapatát látják vendégül a városi sportcsarnokban.
Röplabda: NB I., női
Fatum-Nyíregyháza – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:0 (10, 13, 23)
Continental Aréna, 400 néző. V.: Jámbor T., Halász E.
Nyíregyháza: Szombathelyi Sz. 10, Vacsi E. 8, Genesis 5, Fernandez 14, Leidgeb N. 4, Villám L. 14. Csere: Isis, Tóth F. (liberók), Kundrák E. 1, Sitku T. Edző: Horváth András.
Kaposvár: Rák R. 10, Sitkey M. 1, Bagyinka F. 2, Araujo 11, Szívós I. 4, Horváth A. 1. Csere: Csitári V., Kanizsai D. (liberók), Kocsi A., Korniss. Edző: Zarka Péter.
Horváth András: – Az első két szettben koncentráltan, jól játszottunk, a harmadikra viszont felpuhultunk, eltűnt a vagányság, ettől függetlenül biztosan nyertünk.
Zarka Péter: – Gratulálok a Nyíregyházának, jól játszott.
Sajnos, a rengeteg hiba miatt elősegítettük a győzelmüket, csak a harmadik szettre nyugodtunk meg, akkor már azt játszottuk, ami fekszik nekünk.