Oldal kiválasztása

A végletekig húzták a döntést a csapatok, immár 5. alkalommal mérték össze tudásukat a negyeddöntőben. A végső összecsapásra a FATUM otthonában került sor, de ez az első szettben egyáltalán nem mutatkozott meg, a KNRC ott folytatta, ahol a legutóbbi meccsen abbahagyta, a játszma derekán sikerült is rendre 3-4 pontra eltávolodni a hazaiaktól, és ezt tartani a szett végéig, 20:25, 0-1 a Kaposvárnak!

Rendezte viszont a sorokat a hazai csapat, a légiósok szépen elkezdték termelni a pontokat, amire a KNRC-nek sajnos már nem mindig volt válasza. Gyorsan el is húztak, majd a végjátékban is könyörtelenek voltak, 25:17-el sikerült egalizálni, újra nyílt volt a meccs, 25:17, 1-1.

Itt pedig volt egy végzetesnek tűnő megtorpanás kaposvári részről, zsinórban 8 ponttal indított a FATUM, amire nem érkezett válasz. Kapaszkodni már túl későn kezdtünk, a hazaiak pedig tettek róla, hogy ne húzzanak túlságosan magukra minket. 25:19-el megfordította a meccset a Nyíregyháza, egy lépésre voltak az elődöntőtől, 25:19, 2-1.

Ezzel pedig éltek is, megint erősen kezdték a játszmát, amire most ugyan volt a lányoknak még válasza, sőt, kiegyenlíteni is sikerült, de ilyenkor mindig jött egy 4-5 pontos nyíregyházi széria, amit nagyon nehéz volt mindig behozni. A lányok javára legyen írva nem adták fel egy percig se, 18:10-nél a hazaiak már elhitték, hogy ez simán megvan, ám egyszer innen még sikerült felállni, 22:20-al érkeztünk meg a végjátékra. Itt viszont már nem tudtunk egy végső feltámadást bemutatni, a FATUM lezárta a meccset a negyedik szettben, ezzel pedig 3-2-es összesítéssel ők jutottak a Női Extraliga legjobb 4 csapata közé, 25:20, 3-1.

FATUM-Nyíregyháza – KNRC 3-1 (-20, 17, 19, 20)
Continental Aréna, Nyíregyháza, 550 néző. Vezette: Halász T., Bátkai-Katona
FATUM-Nyíregyháza: Cicic (7), Leban (16), Lászlop (10), Jurdza (17), Belova (8), Cepni (13). Csere: Tóth (liberó). Vezetőedző: Tomás Varga
KNRC: Maggioni (3), Szedmák (10), Bodovics (3), Ubavic (21), Godó (15), Gyimes (7). Csere: Radnai Lili (liberó), Hegyi (-), Radnai Luca (-), Renko Ilic (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe

A KNRC-s lányok legközelebb április 9-én vasárnap lépnek majd pályára a MÁV Előre ellen az Extraliga 5-8. helyek eldöntéséért.

forrás: 74nullanulla
fotó: Kohut Árpád

Statisztika