Oldal kiválasztása

Nem borult a papírforma a női röplabda NB I. vasárnap délutáni mérkőzésén: a bajnoki címvédő Linamar-Békéscsabai RSE bő egyórás találkozón nyert 3-0-ra.

141102mcm1

A kaposváriak nem játszottak alárendelt szerepet, a játszmarablás azonban nem jött össze.

A Diamant feladója, Jenei Andrea a hosszú utazást követően régi ismerősként léphetett pályára a békéscsabai sportcsarnokban, ugyanis korábban három éven át erősítette a BRSE gárdáját, és tevékeny részt vállalt abban, hogy a viharsarkiak 2012-ben, történetük során először felállhattak a dobogóra a bajnokságban és a kupában is.
A kaposváriak a tisztes helytállás reményében kezdték meg a mérkőzést, de a három idegenlégióssal felálló csabaiak hamar tudatosították, hogy élnének fölényükkel és a hazai pálya adta előnnyel. Kovács Balázs lányai így is megtették, amit tudtak: nem adták könnyen magukat és a hazai csapatnak szinte minden egyes pontért meg kellett dolgoznia. A Diamant az első szettben 18, a másodikban 14, a harmadikban pedig 17 pontot gyűjtött.
„A mérkőzésen a jobbik csapat győzött, de mi sem játszottunk alárendelt szerepet. A Békéscsaba pontjainak többségét saját magának köszönheti. Keveset rontottunk a találkozón, amire a jövőben építkezni lehet” – összegzett Kovács Balázs megbízott edző.
A középmezőnyhöz tartozó Diamant-lányok a következő fordulóban a kupagyőztes Vasat látják vendégül; az az összecsapás sem lesz könnyebb…

141102mcm2

Linamar Békéscsabai RSE – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3-0 (18, 14, 17)
Békéscsaba, 400 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.
BRSE: Dabic, Soós N., Nagy V., Radonjic, Molcsányi, Clement. Csere: Szpin (libero). Szakmai igazgató: Kormos Mihály.
Diamant: Jenei, Rák, Szívós I., Horváth A., Pintér Zs., Harmath. Csere: Csitári (libero), Szombathelyi K., Pedranzini, Ihász. Megbízott edző: Kovács Balázs.

141102mcm3

141102mcm4