Oldal kiválasztása

Szerda este megkezdte a KNRC csapata a női Extraliga rájátszását a Nyíregyháza ellen.

A negyeddöntő első mérkőzését a várakozásoknak megfelelően idegesen kezdte mindkét csapat, a szett feléig nem is tudott senki komolyabb előnyt kiharcolni. Aztán a hazaiak nyitásaival sorra meggyűlt a Kaposvár baja, így sikerült kicsit meglépniük, ám a végjátékra ahogy azt már a két csapat mérkőzéseitől megszokhattuk, ismét fej-fej mellett állt a két csapat, ám a végső pontokat a Nyíregyháza tudta begyűjteni, így náluk volt az előny, 25:23, 1-0.

A második felvonásban megőrizte lendületét a Fatum, négy ponttal is sikerült korán meglépniük, ám féltávra sikerült a hátrányt ledolgozni, sorra jöttek a szép sáncok és támadások vendég részről. A lendület egészen 20-18-ig tartott, ekkor Ilic tudott nyitni egy ászt, ám ezt követően a hazaiak átvették az irányítást, sajnos csak az ő hibáikból tudott a Kaposvár pontokat szerezni, ám abból is csak kettő volt, így kicsivel simábban, 25-20-al húzta be immár a második szettet a Nyíregyháza.

Ám láthatóan nem adta fel a Kaposvár, és kiélezett harmadik szettet produkáltak a lányok, hiszen itt már tényleg senki nem tudott komolyabb előnyt kialakítani, a végjátékig néhány pont volt csupán a két csapat közti különbség. 19-17-ről sikerült viszont fordítani és meglépni a Kaposvárnak, sorra jöttek a vendég pontok, egy jó sánc Bodovicstól, majd két szép támadás végén Ubavic és Szedmák növelte az előnyt. Már úgy tűnt szépít a Kaposvár, de a hazaiak megint tudtak váltani, és a legfontosabb pillanatban szívták fel magukat, és le is zárták a találkozót, 25:23-al a harmadik szettet is megnyerték, előnyt szereztek a rájátszásban.

FATUM-Nyíregyháza – KNRC 3-0 (-23, -20, -23)
FATUM-Nyíregyháza: Leban (22), Lászlop (7), Jurdza (15), Belova (4), Cepni (8), Kovács-Francesco (3). Csere: Tóth (liberó), Cicic (-). Vezetőedző: Tomás Varga
KNRC: Godó (5), Gyimes (6), Maggioni (2), Szedmák (13), Bodovics (5), Ubavic (12). Csere: Radnai Lili (liberó), Renko Ilic (4), Rády (-), Hegyi (-). Vezetőedző: Vincent Lacombe

A három győzelemig tartó negyeddöntő második mérkőzését Kaposváron vasárnap 14.30-tól tartják, az M4 Sport+ élőben közvetíti majd.

forrás: 74nullanulla
fotó: Trifonov Éva

Statisztika