Oldal kiválasztása

Kihirdette a májusi Európa-bajnoki selejtezőkre és az Európa Ligára készülő keretét Jakub Gluszak a női röplabdaválogatott szövetségi kapitánya. A hölgyek Dániával, Franciaországgal és Izraellel szerepelnek egy csoportban az Eb-kijutásért, illetve Csehországgal, Fehéroroszországgal és Horvátországgal az EL-ben. A 18 fős keretbe a legtöbb játékost, szám szerint ötöt az 1. MCM-Diamant Kaposvár adja: Király-Tálas Zsuzsanna, Bodovics Hanna, Kump Aliz, Szűcs Kinga és Szedmák Réka egyaránt meghívót kapott. A nemzeti együttes április végén öt napot tölt majd el a somogyi megyeszékhelyen.

Női válogatottunk lengyel szövetségi kapitánya 18 játékost nevezett a keretébe, akik közül négyen játszanak külföldön, a magyar klubokban szereplők közül legtöbben a Kaposvárt képviselik, szám szerint öten. Három játékost ad a Vasas Óbuda, kettőt-kettőt a Fatum Nyíregyháza és az MTK Budapest, egyet-egyet pedig a Swietelsky-Békéscsaba és az UTE.

A magyar női röplabdaválogatott kerete:
Feladók:
Bagyinka Fanni (UTE), Bleicher Réka (Alba Blaj – román), Tálas Zsuzsanna (1. MCM-Diamant Kaposvár)
Ütők: Pallag Ágnes (VBF Suhl – német), Szakmáry Gréta (SC Palmberg Schwerin – német), Szedmák Réka (1. MCM-Diamant Kaposvár), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Takács Doroti (Vasas Óbuda), Török Kata (Vasas Óbuda); Vezsenyi Adrienn (MTK Budapest)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
Centerek: Bodovics Hanna (1. MCM-Diamant Kaposvár), Gyimes Zsófia (Bordeaux – francia), Kump Aliz (1. MCM-Diamant Kaposvár), Papp Orsolya (MTK Budapest), Pekárik Eszter (Swietelsky-BRSE), Pintér Andrea (Fatum Nyíregyháza)

Jakub Gluszak munkáját Krystian Pachliński (másod- és erőnléti edző), Kamil Kwiecinski (statisztikus), Rafał Antczak (fizioterapeuta), Heim Gábor (masszőr), Vígvári Benedek (sportegészségügyi szakreferens), Dr. Szakács Noémi (csapatorvos) segíti, a csapatvezető Sarlós Márton, a technikai vezető Groszmann Ádám lesz.

A tervek szerint a csapat április 17-én kezdi meg a felkészülést Szigetszentmiklóson, majd egy héttel később Kaposváron folytatják, ahol a szlovén válogatottal játszanak edzőmérkőzéseket. Május 2-án költöznek vissza Szigetszentmiklósra, ahonnan a franciaországi Eb-selejtező tornára utaznak majd 6-án. A tornát követően Budapestre térnek vissza, ahol a Ludovika Arénában rendezik majd a második selejtezőtornát (május 14-16.).

Ezt követően Győrben folytatódik a felkészülés a prágai (május 27-30.) és a minszki (június 3-6.) Európa Liga tornára. Amennyiben sikerül kiharcolni a csoportgyőzelmet, úgy június 17. és 20. között Szófiában lesz majd jelenése a mieinknek a négyes döntőben, és ha itt is sikerül bejutni a fináléba, akkor június 28. és július 5. között a zadari Challenger Kupán is ott lesz majd a csapat.

Amennyiben válogatottunk sikerrel veszi az Európa-bajnoki selejtezőket (ehhez az első két hely valamelyikén kell végezni), úgy arra a felkészülés július 2-án kezdődik (természetesen figyelembe véve az esetleges Challenge Kupa részvételt), augusztus első három napján Szombathelyen a Savaria Kupán szerepel majd csapatunk, míg az Eb augusztus 13-án rajtol.