Oldal kiválasztása
Február elsején (szombaton 10 órától) ismét szakmai napot rendez a Kaposvári Röplabda Akadémia, a helyszín ezúttal a Kaposvár Aréna lesz.
– Több szempontból is fontos számunkra a szakmai nap – mondta Orosz Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, a dél-dunántúli régió felelőse. – Egyrészt Kaposvár régióközpont, melyhez öt megye tartozik: Somogy, Tolna, Baranya, Zala és Vas, ezért lényeges, hogy időről időre olyan rendezvényeket szervezünk, melyeken részt tudnak venni a területhez tartozó szakemberek. Másrészt évek óta kiemelten fontos számunkra az edzők (tovább)képzése, ráadásul a Kaposvári Röplabda Akadémia már korábban is tartott szakmai napot és ezt a hagyományt nem szerettük volna megszakítani.
Próbáltak egy olyan komplex napot összerakni, melyben nemcsak elméletei, hanem gyakorlati előadások is vannak, s lesz egy program, ami még sohasem volt.
– A résztvevők megnézhetik egy csapat, jelesül a női röplabda Extraligában éllovas 1. MCM-Diamant Kaposvár, közvetlen mérkőzés előtti edzését – hangsúlyozta Orosz Ferenc. – Sasa Nedeljkovic vezetőedző bevállalta, hogy megmutatja, miként készíti fel együttesét egy nagy rangadóra. Erre már negyvenen jelentkeznek, ekkora érdeklődés még sohasem volt egyetlen programra sem, még Jókay Zoltán, a Pénzügyőr SE férfiröplabda-csapatának edzője is ott lesz az eseményen. Meghívtuk az U17-es női válogatott szövetségi kapitányát is, hogy pontos képet kapjunk arról, hogy országos szinten, hol tart ez a korosztály. Szerdán dőlt el, hogy az MRSZ főtitkára, Ludvig Zsolt is ott lesz a rendezvényen, és ő is tart egy rövid tájékoztatót.
– Az esemény megkoronázásaként a szakmai nap részvevői, a női röplabda klub vendégeként, megtekinthetik a szombaton 18 órakor kezdődő 1. MCM-Diamant Kaposvár–Vasas Óbuda meccset – tette hozzá. – Nagy a tétje a találkozónak: ha a hazaiak nyernek 3–0-ra, akkor megnyerik az alapszakasz második körét.