Oldal kiválasztása

36 ország rekordszámú, 197 csapata regisztrált a röplabda európai kupák 2022-es kiírására. Ez óriási növekedést jelent a tavaly nevezett 164-hez képest, és ez a szám megerősíti, hogy a koronavírus-járvány ellenére a röplabda család nagyon várja a nemzetközi kihívásokat és a legjobb csapatok versenyezni kívánnak az európai porondon. A röplabda-rajongók már most várhatják a június 25-én 12.30 órakor kezdődő sorsolást, amelyet élőben közvetítenek a YouTube-on és a Facebook-on Luxemburgból.

Az elit sorozatra, vagyis a CEV Bajnokok Ligája 35 férfi és 28 női csapat regisztrált. A csapatok a selejtezőben vagy a csoportkörben kezdik meg útjukat, attól függően, hogy az adott nemzeti szövetség milyen pozícióval rendelkezik a CEV Bajnokok Ligája legfrissebb ranglistáján. Ott lesz a mezőnyben, méghozzá a főtáblán a Fatum Nyíregyháza magyar bajnok női együttese! A csoportkör sorsolására a szlovén fővárosban, Ljubljanában, szeptember 24-én, az Európai Röplabda Gála részeként kerül majd sor.

Szintén hatalmas az érdeklődés a CEV Kupa és a Challenge Kupa iránt is. A férfi CEV Kupában nagy névnek számít a Galatasaray, a Monza, a Kemerovo, a Belchatow és a Modena, a hölgyeknél pedig az Eczacibasi, a Busto és az Uralochka. A Challenge Kupában számos feltörekvő csapat próbál szerencsét, de itt is találkozhatuk nagy nevekkel, mint például az ACH Volley Ljubljana és a Scandicci együttesével. Egy év szünet után visszatérnek  görög top-csapatok is az európai színpadra.

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár együttese története során harmadik alkalommal nevezett a Challenge Kupára, és az idén már le is tette a névjegyét az európai röplabdás térképen azzal, hogy első magyar csapatként bejutott a sorozat elődöntőjébe! Kíváncsian várjuk, hogy kit sodor a sors(olás) lányaink útjába pénteken kora délután…