Oldal kiválasztása

Nagy örömmel nézegetik ezekben a napokban az NB I-es bajnoki tabellát a kaposvári röplabdás lányok. A csapat öt mérkőzés után az előkelő harmadik helyen áll,  ami még a legmerészebb álmokat is felülmúlja.

121020kep1

Persze, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem háza táján is jól tudják, hogy az igazán nehéz összecsapások csak ezután következnek, de mindenképpen mutatja a fiatal csapat erejét, hogy az összes közvetlen riválist sikerült megverni a szezon első részében.

 Az 1969-ben alapított, napjainkban is amatőr alapon működő és  szinte kizárólag saját nevelésű játékosokra épülő együttes első öt meccséből négyet megnyert, és jelenleg csak az éllovas TFSE és a Miskolc előzi meg a táblázaton. Ahhoz képest, hogy a nyári szünetben kulcsjátékosok távoztak, és a sok érettségiző miatt évről évre új csapatot kell építeni, ez nem kis teljesítmény.
„Már július végén munkába álltunk, és igyekeztünk tisztességesen felkészülni az új évadra – mondta a Diamant fiatal vezetőedzője, Pálfy Marianna, aki másfél éve még feladóként segítette a társaságot a pályán. –  A jó eredményeink titka talán a remek csapategység, illetve az, hogy mindenki megfogalmazta a céljait, minden játékosunk tudja, mit akar. Örülök a jó rajtnak, de továbbra is azt mondom: a nyolc közé szeretnénk bejutni, és akkor már elégedettek leszünk.”
 Annál is inkább, mert tavaly a 10., az idén pedig a kilencedik helyen végzett a csapat az NB I-ben. A Diamant keretében négy helyi egyetemista üti a labdát, a többiek pedig középiskolások. Példaértékű az együttműködés a tavaly megalakult Kaposvári Röplabda Akadémiával: a legtehetségesebb fiatalok számára nem csak álom, hogy fiatalon eljussanak az első csapat keretéig. A 16 esztendős Duduka Ingrid például  a Budai XI. SE ellen a kezdőhatosban találta magát, és nem remegett meg a keze, jól helytállt a pályán.
És még egy jellemző adat: a kaposvári klub az elmúlt évadot 6 millió forintból küzdötte végig, és ezután sem változik a fő elképzelés: ösztöndíjjal támogatott tehetséges fiatalokkal szeretnének minél magasabbra jutni. A helyi sportbarátok az előzmények tükrében máris nagy érdeklődéssel várják a bajnok Vasas Óbuda hétfői kaposvári vendégjátékát. Az 1. MCM-Diamant a nagyszerű bajnoki kezdés után szeretné megnehezíteni ellenfele dolgát.